Alle artikelen

Hoe maak je zelfgemaakte sinaasappelmarmelade met drie ingrediënten

#image_title
471views

Met drie ingrediënten – Zonder pectine

Materialen

6 sinaasappels

3 1/2 fl. thee suiker

5 fl. thee water

Implementatie

Stap 1

Was de sinaasappels en schil ze vervolgens. Snijd ze in kleine stukjes, verwijder de zaadjes en bewaar ze in een grote kom.
Stap 2

Zet een pan op middelhoog vuur en voeg het water toe. Breng aan de kook en voeg dan de stukjes sinaasappel toe, kook op hoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer 30 minuten zachtjes koken, of tot het fruit zacht is.
Stap 3

Voeg de suiker toe en blijf voortdurend roeren. Kook tot het mengsel in grote, zware druppels uit de pollepel druppelt.
Stap 4

Verwijder het schuim en laat de jam ongeveer 30-40 minuten afkoelen.
Stap 5

Bewaar de jam in een glazen pot.
Stap 6

Zorg ervoor dat je de pot op kamertemperatuur bewaart.

nieuwsbeest.gr