Alle artikelen

Hoeveel alcohol de lever aankan en andere waardevolle voedingsgeheimen voor de feestdagen

#image_title
471views

Er wordt dagelijks veel gehoord over voeding en wat het perfecte dieet is. Maar het geheim schuilt in de permanente integratie van kleine veranderingen in ons dagelijks leven, zelfs tijdens de feestdagen.

  • Vast niet de hele dag om tijdens het avondeten te eten, omdat dit tot gulzigheid zal leiden. Eet vóór het feestdiner een lichte snack (bijvoorbeeld een salade).
  • Vermijd overmatig alcoholgebruik:

Weet dat: 1 glas champagne – 170 calorieën / 1 glas gin-tonic – 165 calorieën / 1 glas wijn – 90 calorieën en indien zoet 150 calorieën

  • Aan de feesttafel vul je je bord eenmaalbegeleid het met een salade en consumeer het zonder haast.
  • Kies voor volkorenbrood en vermijd extra boter, mayonaise of andere sauzen.
  • Pas op voor gerechten die als ‘licht’ worden beschouwd. ‘Lichte’ gerechten op feestdagen mogen wat lichter zijn. Het betekent niet dat je ze zonder mate kunt consumeren.
  • Kauw uw voedsel langzaam en eet kleine en frequente maaltijden (3-6) zodat u zich de hele dag vol voelt.
  • En wat betreft de nagerecht… vraag jezelf af of je het echt nodig hebt en zo ja, consumeer het dan met mate. 1 courabie of 1 melomakarono of 1 bijgerecht of wat fruitsalade of een ander dessert met fruit.
  • Houd er een voedsel dagboek door bij te houden wat je eet, hoeveel je eet, wanneer je het eet en waarom je het eet en als er de ene dag misbruik is gemaakt, kun je de volgende dag voorzichtiger zijn.
  • Loop door de buurt, dans door het huis …..gewoon beweging!

Hoe voorkom je een kater tijdens de feestdagen?

Misschien heb je tijdens de feestdagen – gezien de beperkingen dit jaar thuis – iets te veel gedronken en voel je je de volgende ochtend ziek.

Dit wordt in het Engels een kater genoemd en is het symptoom van een giftige aanval op de lever.

De lever is het orgaan dat t “reinigt” (filtert).alcohol en, afhankelijk van je lengte, gewicht, geslacht, leeftijd en lichaamstype, wat je drinkt, hoeveel je drinkt en in combinatie met wat je eet, kan de kans op een kater vergroten.

Ieder mens is anders en zijn lichaam werkt anders, maar onthoud dat Meestal kunnen ze niet meer dan één portie drank verwerken – 1 glas (120 ml) wijn (rood of wit) of 1 glas (240 ml) bier of 1 glas (60 ml) sterke drank – per uur. Hoe meer vet je in je lichaam hebt, hoe moeilijker het voor je lichaam is om alcohol te verwerken.

Hier zijn 5 tips om een ​​kater te voorkomen:

1. Eet. Hoe meer je eet, hoe meer je de symptomen van de alcohol verteert. Maar wees voorzichtig, want overconsumptie van voedsel kan leiden tot overconsumptie van alcohol en bijgevolg tot een toename van uw lichaamsgewicht.

2. Drink terwijl je drinkt! Maar water! Drink bij elke drank een glas water.

3. Drink na het drinken! Opnieuw water geven! Alcohol droogt het lichaam uit, waardoor u zich de volgende ochtend slecht voelt. Drink veel water voordat u naar bed gaat.

4. Weet welk drankje je lekker vindt. Sommige mensen zijn behoorlijk gevoelig voor bepaalde soorten alcohol, zoals rode wijn. Goede opties zijn light bier (light omdat er minder alcohol in zit) en wijn met frisdrank. Een Bloody Mary (tomatensap met wodka) bevat minder calorieën dan een zeebriesje of een schroevendraaier (omdat ze vruchtensap bevatten). Vermijd dranken die een combinatie van alcohol en vruchtensap bevatten of andere reguliere frisdranken, omdat deze veel suiker en veel calorieën bevatten (bijvoorbeeld margarita’s en daiquiri’s).

5. Denk na voordat je slaapt. Neem geen pijnstillers voordat u naar bed gaat. Neem indien nodig in als u wakker wordt. Eet voordat je naar bed gaat een tussendoortje, zoals brood met een beetje honing, drink een glas of twee water en ga dan slapen. Drink de volgende ochtend een sterke koffie, neem een ​​pijnstiller en vermijd de rest van de dag alcohol, zodat uw lichaam tot rust komt.

ygeiamou.gr