Alle artikelen

Honing kan medicijnen niet vervangen

#image_title
465views

Honing is nectar van bloeiende planten, verwerkt door bijen. Het bevat vitamine A, B, C en de mineralen calcium, magnesium, koper, ijzer, fosfor, kalium, boor en zink. En kan dit product dat zo rijk is aan vitamines en sporenelementen genezen? Zie de mening van experts.

Honing heeft ongetwijfeld gunstige eigenschappen. De hoeveelheid vitamines en mineralen in honing kan echter niet de dagelijkse dosis dekken die het lichaam nodig heeft. In die zin zijn groenten en fruit nuttiger.

De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van honing houden verband met het gehalte aan natuurlijke antibiotica en fytonciden. Daarom verlicht het feitelijk de toestand van verkoudheid. Het verlaagt ook de hoestreflex.

Is het waar dat honing niet aan hete thee mag worden toegevoegd?

Het heeft ook antivirale en antimicrobiële effecten. Maar als medicijn mag het eigenlijk niet worden overschat.

Honing kan medicijnen niet vervangen. Het is een natuurlijk biosupplement dat nuttig is als je het op de juiste manier gebruikt: in de eerste helft van de dag als op zichzelf staand product. En verwarm het niet boven de 40 graden, zodat het zijn nuttige eigenschappen niet verliest.

Aandacht!

Gezonde mensen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van honing – niet meer dan 50-100 g. Het bevat een grote hoeveelheid snelle koolhydraten, die de pancreas en de nieren belasten.

Alle soorten honing hebben een hoge glycemische index – gemiddeld 70-80, dus het wordt niet aanbevolen voor mensen met diabetes type 1 en type 2, evenals voor obesitas.

Het is wenselijk om het gebruik van honing te beperken bij ziekten van het maagdarmkanaal en de ademhalingsorganen, bronchiale astma. In geval van allergie voor bijenteeltproducten is honing gecontra-indiceerd.

Laat u er tijdens het geven van borstvoeding niet door meeslepen, omdat dit een allergische reactie bij de baby kan veroorzaken. Als het kind last heeft van allergische reacties, geef hem dan geen honing totdat hij 2-3 jaar oud is, en dan – met grote voorzichtigheid, zonder de dagelijkse norm van 20-30 gram te overschrijden. Raadpleeg bij een allergische reactie een specialist.