Culinair

Broodjes met rode kaviaar voor de vakantietafel: de beste recepten!

#image_title
470views

Broodjes met rode kaviaar zijn een must-have bij een nieuwjaarsfeest. Zelfs als de familie dit product niet vaak koopt, kopen ze voor deze vakantie zeker een pot viseieren. Hoe u geen fout maakt bij uw keuze bij het kopen en bereiden van een origineel, mooi en lekker exemplaar, wordt in dit artikel besproken.

Hoe te kiezen?

Rode kaviaar in de winkelschappen is afkomstig van 8 vissoorten uit de zalmfamilie. Het product verschilt in de grootte van de eieren. Als je van de kleinste naar de grootste gaat, worden de vissoorten in de volgende volgorde gerangschikt: rode zalm, zalmforel, forel, roze zalm, cohozalm, chumzalm, Atlantische zalm, Chinookzalm. De meest voorkomende kaviaar is roze zalm.

Om geen fouten te maken bij uw keuze, moet u bij het kiezen van dit product allereerst letten op:

  1. Naar de houder. Het is beter om een ​​glazen container te kopen, zodat je de eieren kunt zien. Het blik moet vrij zijn van gebreken (deuken of uitstulpingen). Als er tijdens het schudden een gorgelend geluid hoorbaar is, zitten er veel vloeistof en beschadigde eieren in.
  2. Naar de informatie op het etiket. Je moet zeker kijken naar het land van herkomst, de vervaldatum, de beschikbaarheid van GOST en de samenstelling. Hoe gedetailleerder het wordt beschreven, hoe beter. Idealiter zou de pot alleen kaviaar en zout moeten bevatten, een kleine hoeveelheid plantaardige olie is acceptabel.
  3. Naar de plaats waar het product op het verkooppunt is opgeslagen. In de winkel kan het alleen in de koelkast worden bewaard, waarbij de temperatuur niet boven de -5°C komt.

Basis opties

Om de nieuwjaarssandwiches niet alleen mooi en smakelijk te maken, maar ook om de kleine eieren er geweldig uit te laten zien bij het serveren, moet je de basis zorgvuldig kiezen. Huisvrouwen hebben hier veel geluk, omdat er veel van dergelijke opties zijn.

witbrood

Sandwiches kunnen worden gemaakt van een rechthoekig geroosterd brood of een knapperig Frans stokbrood. Om ervoor te zorgen dat de plakjes uniform zijn, is het beter om gesneden brood te kopen of het voorzichtig zelf te snijden met een broodmes en een zaag. De stukken mogen niet te groot zijn.

Zwart brood

Zwart- of roggebrood is gezonder dan witbrood omdat het vier keer meer vitamines bevat dan witbrood en een lagere glycemische index heeft, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Trouwens, degenen die geen tijd hadden, kunnen nog steeds het systeem van onze voedingsdeskundige gebruiken, het werkt het hele jaar door.

Sneetjes brood voor sandwiches kunnen niet in standaard plakjes worden gesneden, maar met behulp van bijvoorbeeld metalen stekken kun je ze een gekrulde vorm geven, waardoor je mooie sandwiches in de vorm van harten krijgt.

Chips

Brede, platte chips, ter grootte van een klein broodje, zijn geschikt als basis voor een tussendoortje. Dit kan een in de winkel gekocht product zijn of zelfgemaakt. De vulling moet kort voor het serveren aan de chips worden toegevoegd om te voorkomen dat ze drassig worden.

Chips en volkorenbrood

Aanhangers van goede voeding kunnen het nieuwe jaar vieren met de ‘juiste’ broodjes. Om dit te doen, moet u volkorenbrood of knäckebröd als basis van de snack nemen. U kunt elk brood voor sandwiches kiezen dat bij uw smaak past: rijst, rogge, boekweit, havermout, enz.

Taartjes

Kleine manden met zandkoekjes of ongedesemd deeg (taartjes) zijn ook geschikt voor het bereiden van snacks. Je kunt ze in de winkel kopen of zelf klaarmaken. In het tweede geval is het mogelijk om de kwaliteit van de in de test opgenomen producten te monitoren. Wat het serveren betreft, is het net als bij frites: de vulling wordt vlak voor consumptie aangebracht.

Crackers

Crackers zijn een ideale basis voor sandwiches, waarvan de bereiding niet meer dan een kwartier in beslag neemt. Koekjes als tussendoortje voor de nieuwjaarstafel moeten worden gekozen met een neutrale smaak of een zoute, rechthoekige (“sandwich”) vorm. Omdat de koekjes dun zijn, kun je niet alleen experimenteren met de vulling, maar ook met het aantal lagen in de sandwich.

Traditionele toevoeging

Naast een van de basisopties voor het voorgerecht en de rode kaviaar zelf, heb je aanvullende producten nodig die helpen alles bij elkaar te brengen. Bij de bereiding worden meestal de volgende aanvullende ingrediënten gebruikt:

  • boter – zodat het niet verkruimelt, maar gemakkelijk op een broodje kan worden uitgesmeerd, moet het een paar uur van tevoren uit de koelkast worden gehaald en op de keukentafel worden achtergelaten;
  • roomkaas (roomkaas, kwark) – de volgende soorten worden als het populairst en geschikt voor sandwiches beschouwd: Philadelphia, mascarpone en feta;
  • olijven – zelfstandig te gebruiken, als decoratie of in de vorm van een pasta (spread) in combinatie met andere ingrediënten;
  • citroen – je moet het spaarzaam toevoegen, de sandwich besprenkelen met vers geperst sap of als een doorschijnend bord, om de smaak van het visproduct niet te onderbreken.
  • groen – voegt niet alleen een frisse toets toe aan de smaak en het aroma van de snack, maar maakt het gerecht ook feestelijker.

Recepten voor nieuwjaarssandwiches met rode kaviaar

De volgende selectie recepten met foto’s beschrijft in detail en laat zien hoe je producten met elkaar kunt combineren om een ​​lekker en mooi tussendoortje voor de nieuwjaarstafel te krijgen.

Sandwich met boter en citroen

Dit is een klassieke versie van een nieuwjaarssnack, waarvoor je het volgende nodig hebt:

  • Frans stokbrood of wit brood;
  • boter;
  • citroen;
  • kaviaar;
  • peterselie.

Voorbereiding:

  1. Snijd het stokbrood of brood in dunne plakjes, vet ze in met boter.
  2. Was de citroen en snijd hem samen met de schil in dunne (bijna transparante) halve cirkels.
  3. Leg een schijfje citroen aan de ene kant en kaviaar aan de andere kant op een ingevet stuk brood. Garneer met een takje verse peterselie.

Op zwart brood met kaas en kruiden

Lijst met benodigde ingrediënten:

  • Roggebrood;
  • roomkaas of zachte pasta-achtige kwark;
  • peterselie en dille;
  • kaviaar van rode zalm;
  • zout.

Volgorde van acties:

  1. Meng voor de spread fijngehakte kruiden, kaas (kwark) en zout. Roer alles goed door tot een gladde massa.
  2. Snijd het roggebrood in dunne driehoeken, bestrijk elk met smeerkaas en verdeel het visproduct erover.

Pannenkoekenbroodjes

De pannenkoekbasis voor dit voorgerecht kun je van tevoren bereiden, in huishoudfolie wikkelen en in de koelkast leggen, en vlak voor het serveren snijden en klaarmaken. Voor de voorbereiding heb je nodig:

  • dunne eierpannenkoekjes (je kunt ze bakken volgens je meest succesvolle recept);
  • verwerkte kaas;
  • mayonaise;
  • Rode kaviaar;
  • peterselie of dille ter decoratie.

Voortgang:

  1. Rasp de smeltkaas op de fijnste rasp en combineer met mayonaise. Houd een deel van de resulterende massa apart en verdeel de rest over de pannenkoeken.
  2. Rol elke ingevette pannenkoek strak op tot een rol. Wikkel in huishoudfolie en zet in de koelkast.
  3. Snijd de voorbereide broodjes in grote stukken en leg ze met de gesneden kant naar boven op een serveerschaal. Leg er wat smeerkaas, kaviaar en kruiden op.

Ongebruikelijk serveren op pannenkoeken en brood

Van sandwiches kun je een hele compositie op een bord maken, waarvoor je alleen het volgende nodig hebt:

  • zwart brood;
  • pannekoeken;
  • roomkaas;
  • groen;
  • kaviaar.

Stapsgewijze voorbereiding:

  1. Snij het brood in dunne rechthoekige stukken. Spuit met een spuitzak voorzien van een getande punt de roomkaas erop.
  2. Pannenkoeken invetten met kaas, oprollen en in stukjes snijden. Leg op een bord afwisselend stukjes pannenkoek met de snijkant naar boven en broodrechthoeken.
  3. Leg kaviaar op pannenkoeken en brood en versier het bord met kruiden.

Ongebruikelijk voorgerecht met kruidentopping

De samenstelling van dit voorgerecht is heel eenvoudig, maar door het originele ontwerp valt het meteen op op de feesttafel. Om deze sandwiches te maken, moet je het volgende voorbereiden:

  • wit gesneden brood;
  • roomkaas of boter;
  • dillegroen;
  • Rode kaviaar.

Kookalgoritme:

  1. Snijd cirkels uit plakjes wit brood met een metalen snijder of een glas met dunne wanden.
  2. Vet de uit de kruimel gesneden stukken in met boter of kaas aan de boven- en zijkanten.
  3. Snijd de greens fijn en bestrooi de zijkanten van de sandwich ermee. Leg de eieren er mooi bovenop.

Volovans

Om vol-au-vents (kleine Franse bladerdeegmandjes) met vulling te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • halffabrikaat bladerdeeg;
  • ei;
  • Philadelphia-kaas;
  • Rode kaviaar.

Voorbereidingsstappen:

  1. Rol het deeg uit tot een laag van 3-4 mm dik, snijd er cirkels uit met een glas. Knip met een glas de middelpunten van de helft van de cirkels uit.
  2. Plaats cirkels op een bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en plaats cirkels met het midden eruit gesneden, bestrijk ze opnieuw met ei.
  3. Bak de stukken op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn (15-20 minuten). Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Vul de manden vervolgens met kaas en daarop met oranje visballetjes en versier het voorgerecht met kruiden.

Met harde kaas

Bij vakantiegerechten speelt vaak niet de compositie een grote rol, maar de originele presentatie. Dus voor ongebruikelijke sandwiches gemaakt van eenvoudige ingrediënten, moet je het volgende nemen:

  • wit toastbrood;
  • harde kaas;
  • rode kaviaar

Hoe doe je:

  1. Snijd het brood in plakjes en de kaas in dunne plakjes.
  2. Knip met een stans of een mes en een stencil een kerstboom uit elk kaasplateau.
  3. Plaats de kaasboom en de kaviaar op een sneetje brood. Zet het brood en de kaas vast met een spies.

Misschien ben je geïnteresseerd.

Tussendoortje “Kers”

Om van eenvoudige producten een helder gastronomisch stilleven te maken, heb je het volgende nodig:

  • Witbrood;
  • kaviaar;
  • boter;
  • verse peterselie.

Volgorde van werkzaamheden:

  1. Bestrijk het gesneden brood met boter.
  2. Plaats met een theelepel twee “kersen” rode kaviaar erop, en een takje groen ertussen, en het voorgerecht is klaar.

Met garnalen op taartjes

Om rode kaviaar in taartjes te serveren, moet je de volgende producten bereiden:

  • kleine zandkoektaartjes;
  • hüttenkäse;
  • garnalen;
  • Rode kaviaar;
  • groen ter decoratie.

Bereid je als volgt voor:

  1. Kook de garnalen, koel af en verwijder de kop en de schaal.
  2. Vul de taartjes met kwark.
  3. Leg er twee staarten garnalen in de vorm van een hart bovenop, vul het midden met kaviaar en voeg wat verse kruiden toe ter decoratie.

En hier hebben we anderen verzameld! Kijk zelf maar!

Voorgerecht van zwart brood met rode vis en groene uien

Deze broodjes bevatten de volgende ingrediënten:

  • zwart brood;
  • rode vis;
  • hüttenkäse;
  • Rode kaviaar;
  • groene uienveren.

Bereidingsvolgorde:

  1. Snij cirkels uit gesneden zwart brood. Snijd de rode vis in plakjes die niet groter zijn dan de stukken brood.
  2. Leg een plakje rode vis op het brood en doe er met een theelepel of een spuitzak een beetje kwark op.
  3. Maak het voorgerecht af met kaviaar en twee groene uien.

Volumebroodjes

Voor een mooie traktatie die doet denken aan kleine zeilboten, heb je nodig:

  • stokbrood;
  • boter;
  • kaviaar;
  • citroen;
  • olijven;
  • groen.

Kook instructies:

  1. Snijd het stokbrood in plakjes, bestrijk ze met boter en kaviaar.
  2. Prik een schijfje citroen en een olijf op een spiesje. Steek de resulterende structuur in een sandwich en garneer met kruiden.

Op toast met ei

Voor een nieuwjaarstraktatie op knapperige toast heb je nodig:

  • toastbrood;
  • gekookt ei;
  • mayonaise;
  • Rode kaviaar;
  • citroen;
  • groen.

Hoe koken:

  1. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of tosti-ijzer.
  2. Rasp het ei op de fijnste rasp en meng met een kleine hoeveelheid mayonaise. Vet de toast in met het resulterende mengsel.
  3. Leg vervolgens de eieren neer. Garneer het voorgerecht met een klein schijfje citroen en kruiden.

Nadat ze verschillende sandwichrecepten heeft aangenomen, kan de huisvrouw altijd snel een smakelijk tussendoortje maken, niet alleen voor het nieuwe jaar, maar ook voor elke andere vakantie. Je moet ook niet bang zijn om te experimenteren en producten naar jouw smaak te combineren, uitgaande van de voorgestelde opties.