Alle artikelen

Is koken met aluminiumfolie gevaarlijk?

#image_title
466views

Aluminiumfolie is in iedere keuken aanwezig. De gerechten die erin worden bereid zijn zowel sappig als zacht, wat veel mensen aanspreekt.

Heeft u zich echter ooit afgevraagd of deze manier van voedselbereiding onschadelijk is? Kan deze manier van koken gevaarlijk zijn voor de gezondheid?

Artsen gaven een definitief antwoord op deze vraag.

Is er gevaar?

Wat is de folie waarin de producten gebakken worden? Het is een heel dunne plaat metaal. Bevat 92-99% puur aluminium in zijn samenstelling.

Natuurlijk is aluminium geen kwik, geen lood en geen cadmium, wat een “langzame moordenaar” van een persoon kan worden. Niettemin kan dit metaal zich in het lichaam ophopen en verschillende ernstige en chronische ziekten veroorzaken.

Waarom moeten we gekookt aardappelwater drinken?

Tijdens het koken in folie in de oven dringen metaaldeeltjes de producten binnen en komen via het voedsel het lichaam binnen. Hoe vaker mensen voedsel eten dat in folie is gemaakt, hoe meer aluminium ze in zich ophopen. Het metaal hoopt zich op en wordt de oorzaak van de ontwikkeling van ziekten.

Hoeveel aluminium zit er in voedsel?

Artsen zeggen dat de dagelijkse “norm” van aluminium, die geen bedreiging vormt voor de gezondheid, 40 mg is. Bij het koken in de oven dringt gemiddeld zo’n 400 mg in het voedsel. De exacte hoeveelheid deeltjes die in het voedsel terechtkomen, is afhankelijk van wat er bij het bakken wordt gebruikt. Zout, kruiden, azijn, olie en zelfs gewone mayonaise – dit alles verhoogt het volume van de metaaldeeltjes die van de folie naar het voedsel gaan.

Het is echter niet alleen koken in folie dat schadelijk kan zijn. Langdurige opslag van aluminiumproducten is ook gevaarlijk.

Hoe schadelijk is dit metaal?

Artsen en wetenschappers debatteren over de vraag hoe schadelijk aluminium is en wat de gevolgen zijn van de ophoping ervan in het lichaam gedurende tientallen jaren. Voor het eerst werd in de vorige eeuw de vraag gesteld naar de gevaren van het koken en bewaren van voedsel in folie.

Wat zijn de voordelen van het eten van rundvlees

De nieuwste onderzoeken op dit gebied bewijzen overtuigend dat het gebruik van aluminiumfolie bijdraagt ​​aan het optreden en de ontwikkeling van: nervositeit, depressieve toestanden, verslechtering van denkprocessen en geheugen, pathologische veranderingen in de longen, oncologische ziekten, de vorming van nier- en blaasstenen , stofwisselingsstoornissen, vooral fosfor en calcium.

Er is ook een direct verband vastgesteld tussen de ophoping van aluminium in het lichaam en de ziekten van Parkinson en Alzheimer.

Het lijdt geen twijfel dat u niet regelmatig voedsel moet eten dat in aluminiumfolie is gekookt. Je moet ook weigeren om er verschillende producten in te bewaren.

Een deskundige heeft aangegeven welke 2 producten we in de zomer op het menu moeten zetten

Bijvoorbeeld gekookte of gebakken kip, varkensvlees, gebakken met groenten – deze voedingsmiddelen verliezen hun sappigheid en zachtheid niet als ze worden bewaard in geëmailleerde of glazen bakjes met deksels. Wat de directe bereiding van gerechten in ovens betreft, kan aluminiumfolie volledig worden vervangen door hittebestendige glasvormen of papieren bakzakken.

Deze materialen hebben op geen enkele wijze invloed op de balans van sporenelementen in de producten, en het resultaat van de bereiding doet op geen enkele wijze afbreuk aan de smaak van de gerechten verkregen in folievellen./zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur voor iedereen zult vinden!