Alle artikelen

Jicht kan je jong treffen als je deze voedingsmiddelen consumeert

#image_title
452views

Endocrinoloog Zuhra Pavlova heeft een lijst gemaakt van voedingsmiddelen die jicht veroorzaken.

Volgens haar kan de overvloed aan vet vlees of vis, peulvruchten en eieren in het menu, overmatige consumptie van alcohol en koolzuurhoudende dranken de ziekte veroorzaken, omdat deze producten een grote hoeveelheid purinebases bevatten.

Assoc. Dr. Darina Naydenova, MD: Voor jicht worden elke dag fruit en groenten ingenomen

De lijst met gevaarlijke producten omvat worstjes, lever, harten, haring, tonijn, kabeljauw, forel, mosselen, schelvis, sardines, erwten, linzen en andere peulvruchten. Bij alcoholische dranken en bier komt vooral veel urinezuur vrij, waarschuwde de arts.

Ze voegde eraan toe dat je niet elke dag vers geperste fruit- en groentesappen moet drinken. Dergelijke dranken bevatten veel fructose, maar bijna geen vezels.

Als de arts al jicht heeft vastgesteld, moet u zich aan een dieet houden en zorgvuldig eten.

Tijdens perioden van exacerbatie wordt aanbevolen om de consumptie van rood vlees te verminderen en alcohol te weigeren./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!