Alle artikelen

Kerstboomstam met bosvruchten

#image_title
455views

Maak zelf eens de ultieme kerststronk met bosvruchten voor de feesttafel en maak indruk op je gasten!

Voor het biscuitgebak

  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 70 gr. kristalsuiker
  • 70 gr. tarwemeel, gezeefd
  • 20 gr. cacao, gezeefd
  • sinaasappelschil, van 1 sinaasappel

Voor de moussevulling

  • 6 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • 30 gr. kristalsuiker
  • 120 gr. deken
  • 20 gr. boter

Voor het glazuur

  • 300gr. couverture wit, fijngehakt
  • 200 gr. crème 35%

Voor serveren

  • poedersuiker
  • 100 gr. Bosvruchten

Uitvoeringsmethode

Verwarm de oven voor op 200°C in de lucht.

Leg een vel vetvrij papier in een bakvorm van 25×35 cm.

Giet de eieren, dooiers en suiker in de mengkom en klop met de garde op hoge snelheid gedurende 6-7 minuten tot ze goed schuimen.

Voeg de gezeefde bloem, de gezeefde cacao en de schil toe.

Meng lichtjes met behulp van een plastic spatel en probeer niet te veel volume uit ons mengsel te verliezen.

Giet het mengsel in de pan en bak gedurende 10 minuten tot het opzwelt. Om er zeker van te zijn dat het gaar is, moeten we met een mes in het biscuit prikken. Als het er schoon uitkomt, is het gaar.

Haal de pan uit de oven en laat hem goed afkoelen op een rooster.

Voor de mousse

Giet de eiwitten met 1 snufje zout in de mengkom en klop met de garde tot ze schuimig worden.

Voeg beetje bij beetje kristalsuiker toe. Zodra het luchtig en glanzend is, proef je een beetje van de meringue om te zien of de kristalsuiker volledig is opgelost. Als het niet is opgelost, blijf nog een tijdje kloppen.

Giet de chocolade en de boter in een kom, zet de magnetron gedurende 30 seconden op 800 Watt en zet een tijdje opzij.

Meng goed totdat het mengsel homogeen is.

Doe de chocolade in een grote kom, neem 1/3 van de meringue, voeg dit toe aan de chocolade en meng lichtjes met een plastic spatel tot het mengsel homogeen is.

Voeg de rest van de meringue in 2 delen toe aan het mengsel en meng telkens heel licht tot het volledig homogeen is.

Zet de mousse in de koelkast om in te vriezen.

Voor het glazuur

Doe de witte couverture in een middelgrote kom.

Zet een pan op middelhoog vuur.

Voeg de room toe en verwijder deze voordat deze begint te koken.

Giet de room in de couverture. en laat 1 minuut staan ​​om zacht te worden.

Roer het mengsel met een plastic spatel om het te homogeniseren.

Zet minimaal 8 uur in de koelkast om goed in te vriezen.

Voor de opstelling

We halen het vetvrije papier uit de spons en leggen het met de lange zijde naar ons toe op de werkbank.

Verdeel het moussemengsel gelijkmatig en rol voorzichtig op.

Haal de ganache uit de koelkast, doe hem in de mengkom en klop tot hij schuimig is.

Verdeel de ganache met een spatel over het gehele oppervlak van de rol.

Leg de bessen erop, bestrooi met poedersuiker en serveer.

akispetretzikis.com