Wij maken kip voor de feesttafel, met een heerlijke vulling van rozijnen en champignons en gemarineerd met honing en mosterd.
Klaar in 2:10′
Materialen
Porties: 6
Voor de kip
1 grote kip
1 theelepel. zoete mosterd zacht
1 theelepel. lepel honing
50 gr. boter
e.p. olijfolie
tijm
zout, zwarte peper
Voor de vulling
2 theelepel. van soep olijfolie
150 gr. champignons naar keuze, fijngehakt als gehakt
1 prei, gehakt
1 teentje knoflook, geraspt
1 droge ui, gehakt
100 ml sinaasappelsap
½ theelepel. piment, geraspt
½ theelepel. zoete koriander, geraspt
50 gr. zongedroogde tomaten, gehakt
1 theelepel. van pijnboompittensoep
2 theelepel. van nootmuskaatsoep
2 theelepel. zwarte bessensoep
zout, zwarte peper
Daarnaast hebben we nodig:
2 theelepel. eetlepel harde kaas, geraspt
1 theelepel. lepel honing
e.p. olijfolie om te verspreiden
Procedure
Vulling: Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de champignons in een grote en ruime pan met olijfolie, die we zouten, gedurende 3-4 minuten op hoog vuur om hun vloeistof vrij te geven. Voeg de prei, knoflook en ui toe en bak nog 2 minuten.
Giet af met het sap, voeg de kruiden, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, zout en peper toe en kook tot de vulling droog is. Haal van het vuur en voeg de walnoten en rozijnen toe.
Kruid de kip met peper en zout, vul hem met de vulling, bind hem vast met keukentouw en plaats hem in een smalle pan met deksel. We oliën onze handen en geven een goede massage, uitwendig met zout, peper en tijm. Bak op de lage stand van de oven op 180°C gedurende 1 uur en haal dan het deksel eraf.
Meng de mosterd, honing en gesmolten boter in een kom en bestrijk het tijdens het bakken meerdere keren met een borstel. Serveer de kip met de vulling, salieblaadjes en sinaasappelschijfjes.
olijfmagazine.gr