Alle artikelen

Kipfilets met gebakken groen

#image_title
468views

Kook kipfilets op een alternatieve manier door smakelijke en voedzame groenten toe te voegen.

van Eleni Psychoulis

‘Klaar in 1:10’

Materialen

1 pakje kippenboutfilets

1 kilo diverse groenten (spinazie, snijbiet, myronia, snijbiet)

1 gesneden ui

3 lente-uitjes, fijngehakt

1 prei in ringen

1 teentje knoflook, gehakt

1 scherpe theelepel. tomatenpuree soep

sap en schil van 1 citroen

1 bosje venkel of dille, fijngehakt

1 kopje extra vergine olijfolie

zout, versgemalen peper

Tips

Dit voedsel wordt bereid met de groenten van elk seizoen. In de winter kun je wilde groenten of zegge toevoegen, terwijl je in de zomer kliswortel, bieslook en peterselie kunt toevoegen.

Procedure

Verhit de olijfolie in een lage, brede pan goed en bak de kip aan alle kanten bruin. Voeg de uien en prei toe en bak nog ongeveer 1 minuut. Voeg de greens toe en meng voorzichtig om te combineren met de rest van de ingrediënten. Voeg zout toe en zet het vuur laag.

Los de pasta op in een half glas water en voeg dit toe aan het eten. Laat sudderen tot de groenten en de kip gaar zijn. Voeg vervolgens de venkel, het sap en de citroenschil toe, laat het voedsel aan de kook komen en serveer het heet.

olijfmagazine.gr