Alle artikelen

Koekjesblok met bosvruchten en chocolade

#image_title
145views

Dit heerlijke chocoladeblok is precies wat je nodig hebt om een ​​feestelijke maaltijd af te sluiten.

Materialen

Porties: 8

375gr. (3 borden) melkcouverture

20 gr. (4 theelepel) bakpoeder

6 eierdooiers

5 eiwitten

100 gr. (1/2 kopje) suiker

175gr. (1½ theelepel) bloem voor alle doeleinden

6 gr. (1½ eetl.) kaneel

50 gr. (8 eetl.) maïzena

80 gr. (1/2 kopje) poedersuiker

1 envelop Garni Snoepgoed met vanillesmaak

200 ml (1 kopje thee) melk

100 gr. Bosvruchten

Procedure

Bereiding van het koekje: Klop de eiwitten met de poedersuiker tot een stijve meringue. Klop in een andere kom de eierdooiers met de kristalsuiker en de maizena los en meng ze beetje bij beetje door de meringue. Voeg als laatste de bloem, bakpoeder en kaneel toe.

Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven op 190°C gedurende 10 minuten. Als het klaar is, bedek het dan met bakpapier en laat het afkoelen.

Wij bereiden de Confectionery Garni met vanillesmaak volgens de instructies op de verpakking. Voeg de bosvruchten toe en roer om ze allemaal in de room te krijgen.

Smelt de melkcouverture au bain-marie. Neem het koekje en bestrijk het voor 2/3 met de boscrème. Rol het koekje met behulp van perkamentpapier in een cilinder. Laat het 30 minuten in de koelkast staan ​​om te bevriezen.

We halen het houtblok uit de koelkast, plaatsen het op een ovenrooster en beginnen er de melkcoating overheen te gieten, nadat we het in de magnetron of au bain-marie hebben gesmolten, wel op alle plaatsen. Het zou goed zijn om een ​​stuk bakpapier onder de grill te leggen, zodat we, als er nog een bekleding nodig is, deze daar vandaan kunnen halen.

Laat de kofferbak 5 minuten in de koelkast staan, zodat de hoes bevriest. Het zou goed zijn om het, als het niet dezelfde dag nog wordt gegeten, in de koelkast te bewaren. Voor het serveren 5 minuten eruit halen, zodat de couverture op kamertemperatuur komt.

olijfmagazine.gr