Alle artikelen

Moeten we echt meer eten in de winter?

#image_title
482views

In de wintermaanden hebben we de neiging om meer voedsel te consumeren. Koud, meer tijd thuis, zwaardere kleding, die de extra kilo’s verbergt. Maar moeten we echt meer eten in de winter?

De eetlust “opent” met de kou

Het is niet bepaald de kou. Het is dat dit weer ons dwingt om meer uren binnen door te brengen, waardoor we op zoek gaan naar lekkernijen die onze energie een boost geven en ons humeur opbeuren. Meestal zijn we op zoek naar ongezond voedsel en snoep, die calorieën toevoegen.

We consumeren meer calorieën om… warm te blijven

Omdat onze lichaamstemperatuur in de winter daalt, hebben we de inname van een respectabel aantal calorieën nodig die onze temperatuur iets doen stijgen. Comfortfood is op zijn best in de winter. Maar ook soepen – waar we echt warm van worden –, peulvruchten en andere gezondere en minder calorierijke gerechten behoren tot deze categorie.

De mening van deskundigen

Meer in het algemeen wil ons lichaam een ​​constante temperatuur van 37 graden handhaven. In de winter verbruiken we, vanwege de lagere temperatuur, meer energie om deze hoge temperatuur te behouden. Als we dus meer eten, kunnen we effectiever tegen de kou omgaan. Volgens voedingsdeskundigen is dit echter niet helemaal waar.

Om warm te blijven hebben we de neiging om meer kleding te dragen en de verwarming binnenshuis aan te zetten, zodat ons lichaam gemakkelijk de gewenste temperatuur bereikt. Aan de andere kant verminderen we door de kou, regen en sneeuw onze fysieke activiteit, waardoor we elders geen energie “verspillen”. Volgens deze beweringen hoeven we dus niet echt meer te eten.

Voedingsmiddelen die de stemming bepalen?

Koud en bewolkt weer brengt ons humeur meestal naar beneden, dus zoeken we naar voedsel dat ons humeur verbetert. Dit zijn vaak ongezonde oplossingen, rijk aan suiker. Deskundigen beweren echter dat we deze voedingsmiddelen kunnen vervangen door gezondere voedingsmiddelen die ons humeur op de lange termijn zullen verbeteren en ons kennis laten maken met een gezondere levensstijl.

Volgens de voedingspsychiatrie zijn de voedingsmiddelen die ons een goed gevoel geven niet wat we denken. Het zijn geen snoepjes, alcohol en fastfood, maar bladgroenten, probiotica en omega-3-vetten. Het spreekt natuurlijk voor zich dat kleine verwennerijen altijd zijn toegestaan ​​en dus veel positiever werken op ons lichaam en onze psychologie.

Olivemagazine.gr geeft geen medisch advies, stelt geen diagnoses en beveelt geen medische behandelingen aan. De informatie op deze website is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies en u dient geen actie te ondernemen voordat u uw arts heeft geraadpleegd.