Alle artikelen

De gemakkelijkste en snelste manier om de granaatappel schoon te maken

#image_title
481views

Is het je opgevallen dat de lekkerste groenten en fruit ook het moeilijkst schoon te maken zijn? De granaatappel heeft natuurlijk geen moeite nodig, hij heeft een manier nodig!

Wat kun je zeggen over hoe heilzaam granaatappel is? Rijk aan vitamines (C en K), mineralen, foliumzuur, plantaardige vezels, heeft het een antioxiderende en ontstekingsremmende werking, terwijl volgens onderzoek het natuurlijke sap ook kan bijdragen aan een beter humeur.

Granaatappel kan op verschillende manieren in uw recepten worden gebruikt: toegevoegd aan salade, gestoofd vlees, yoghurt of ontbijtgranen. Om sap of zelfs een cocktail van te maken. Zelfs de schil kan, als we hem drogen, worden gebruikt om een ​​geweldig drankje te maken met antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Ten slotte is het een duurzame vrucht die vele dagen houdbaar is, zowel buiten de koelkast (als we hem met zijn tak bewaren), als binnen, als we hem schoonmaken en de zaden bewaren in een glazen bak die luchtdicht afsluit. Maar hoe maken we het schoon?

Hoe granaatappel gemakkelijk schoon te maken

De granaatappel heeft een heel bijzondere textuur, met een dikke en harde schil en tientallen kleine karmozijnrode zaadjes aan de binnenkant die bij elkaar worden gehouden door een wit membraan (de Engelse naam, ‘granaatappel’, komt van de Latijnse woorden ‘pomum’, wat appel en ‘granatus’ betekent). ‘, d.w.z. met zaden). Natuurlijk is het niet zo eenvoudig schoon te maken als een appel, omdat er een techniek nodig is om de zaden te verwijderen. Je kunt het gemakkelijk doen als je weet hoe:

– Kies de juiste granaatappel

Granaatappels zijn in december ‘in het seizoen’, maar ook de rest van de wintermaanden vind je ze op de straatmarkten. Om ze gemakkelijk schoon te kunnen maken (en er meer van te kunnen genieten), moet je ervoor zorgen dat je de exemplaren kiest die hun rijpste stadium hebben bereikt. Je zult dit begrijpen aan de hand van hun kleur, die helemaal niet groen mag zijn, maar op sommige plaatsen dieprood en zelfs paars. Bovendien moet het zwaar zijn: hoe zwaarder, hoe sappiger de granaatappel zal zijn.

– Verzamel het juiste gereedschap

Om een ​​granaatappel te snijden zonder een speciale machine heb je nodig:

Een snijschijf

  • Een fruit- en groenteschilmes
  • Een houten lepel (gemaakt met een soeplepel)
  • Een brede kom
  • Eventueel een schort (omdat het granaatappelsap vlekken geeft)

– Snij de granaatappel en verwijder de pitjesSnijd de granaatappel in een cirkel rond de ‘evenaar’ en zorg ervoor dat je niet diep in de schil snijdt om de zaden niet te ‘beschadigen’. Zorg ervoor dat je het van het ene uiteinde naar het andere scoort.

Verdeel de granaatappel met je vingers in twee delen. Als de granaatappel rijp is, gaat dit gemakkelijk.

Om de zaden te verwijderen heb je de kom en de houten lepel nodig. Neem een ​​halve granaatappel, draai hem met de pitjes naar je handpalm en tik met de achterkant van de lepel ritmisch op de buitenkant, zodat de pitjes tussen je vingers in de kom vallen. Zorg ervoor dat je hem zo verplaatst dat hij overal wordt “geraakt” en alle zaden uit de film worden verwijderd. Doe hetzelfde met de andere helft.

Maak de zaden in de kom schoon van eventuele witte stukjes film die er nog op zitten en bewaar of geniet ervan zoals hierboven voorgesteld!

ow.gr