Alle artikelen

Panna cotta met lotussaus | zarpanews.gr

#image_title
469views

Zelfs als je niet van persimmon als vers fruit houdt, zul je er in deze panna cotta dol op zijn, vanwege de zeer delicate smaak en lichte textuur.

Panna cotta met lotus is een heerlijk en origineel dessert, perfect om elk menu met een beetje frisheid aan te vullen. Dit recept combineert het gemak van lepelsnoepjes, de herfstsmaak van kaki en de eenvoud van panna cotta. Laten we het samen voorbereiden.

Materialen

Voor de pannacotta

500 ml verse room

150 ml melk

80 gr. poedersuiker

6 gr. gelatine blad

1 eetlepel vanille-extract

Voor de saus

2 dadelpruimen

6 gr. gelatine blad

Dompel het vel gelatine, bedoeld voor de panna cotta, in een kom met koud water. Giet de room en de melk in een pan, voeg de suiker toe en tenslotte het vanille-extract. Kook het mengsel een paar minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren.

Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg het uitgeknepen vel gelatine toe, al roerend om op te lossen. Laat het mengsel iets afkoelen en doe het vervolgens in transparante glazen. Zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.

Doe voor de lotussaus het gelatineblaadje in een kom met koud water. Maak de kaki schoon en doe het vruchtvlees in een kom. Vervolgens kloppen we het vruchtvlees van de kaki met een blender tot een gladde puree.

Knijp het gelatineblaadje uit en laat het al roerend oplossen in een kommetje met warm water. Giet de opgeloste gelatine in de lotuspuree en roer om te combineren. Verdeel de saus over de glaasjes met de panna cotta. Zet de panna cotta nog eens 3 uur in de koelkast, totdat beide lagen stevig zijn.

Serveer de panna cotta met een blaadje verse munt en geniet ervan.

jenny.gr