Alle artikelen

Pittige varkenspoot voor de feesttafel

#image_title
456views

Sotiris Evangelou stelt voor om deze feestdagen een pittig varkensvlees op tafel te zetten, zoals ze er in Scandinavië dol op zijn, waar ze vanwege de kou de voorkeur geven aan sterke smaken en troostrijke gerechten.

Materialen

Porties: 4

  • 1 varkenspoot met bot en vel
  • 5-6 kruidnagels
  • 4-5 st. steranijs
  • 100-200 ml kweepeersiroop
  • 2 chilipepers, gehakt
  • 1 eetl zwarte Peperbollen
  • 1 kop knoflook
  • 2 uien gehalveerd
  • 200 gr. verse gember, geraspt
  • 200 gr. selderij, in stukjes
  • 2 eetlepels halfgrof zout

Procedure

  • Doe het vlees in een pan en voeg alle ingrediënten toe, behalve de kweepeersiroop.
  • Bedek met koud water en kook gedurende 2-2,5 uur vanaf het moment dat het water kookt.
  • Wij houden de temperatuur in de gaten met een thermometer.
  • Wanneer de kern van het vlees 55°C aangeeft, haal het dan van het vuur en laat het afkoelen in de sappen.
  • Haal het vervolgens uit het sap, plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat met antiaanbaklaag, snijd de schil met een scherp mes in ruiten aan de oppervlakte (niet diep in het vruchtvlees) en steek er de kruidnagels en de steranijs tussen. .
  • Bestrijk de poot met kweepeersiroop en bak hem in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20-25 minuten (afhankelijk van de oven).
  • Zodra het gaar is en een krokant velletje heeft, leg je het op een bord en serveer je het.

olijfmagazine.gr