Alle artikelen

Quiche Lorraine met spek en gruyere

#image_title
478views

De Franse quiche lorrainetaart in een zelfgemaakte versie met kant-en-klaar taartdeeg. Snel en heerlijk!

van Ioanna Stamoulos

Klaar in 1:50′

Materialen

1 vel kant-en-klaar taartdeeg

1 theelepel. zoete boter

120g gerookt spek of ham, in stukjes gesneden

1 lente-ui, gehakt

4 eieren

100g Kretenzische graviera, geraspt

250 ml room

een beetje nootmuskaat, geraspt

zout, versgemalen peper

Procedure

Verwarm de oven voor op 180C hetelucht. Verdeel het taartdeeg in de pan en bedek ook de zijkanten. Prik hier en daar gaatjes met een vork en bak gedurende 10 minuten.

Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de boter toe en bak de gehakte ham en uien gedurende 1-2 minuten. Haal de taart uit de oven en verdeel de gebakken ingrediënten gelijkmatig.

Klop de eieren los in een kom. Voeg de graviera, room, nootmuskaat en soortgelijk zout en peper toe. Klop nog een beetje om goed te mengen.

Giet het mengsel beetje bij beetje in de taart en bak op 180°C gedurende ongeveer 40 minuten, tot het oppervlak goudbruin is en de crème dikker wordt.

Laat de quiche ongeveer 20 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Serveer eventueel met een gemengde groene salade.

oliovemagazine.gr