Alle artikelen

Tomatensoep met tortellini | zarpanews.gr

#image_title
472views

Een heerlijke tomatensoep wordt nog lekkerder als we hem maken met kaastortellini. Het kan een lekkere maaltijd zijn voor het hele gezin, maar we kunnen het ook als voorgerecht serveren aan een gezellige tafel waar de eenvoud van comfort food centraal staat.

Klaar in 30′

Materialen

250g tortellini van kaas

1 pakje tomatenconcache

1 theelepel. tomatenpuree soep

1 theelepel. zoete suiker

1 theelepel. zoete droge tijm

1 theelepel. zoete oregano

1 theelepel. zoete droge basilicum

1 fijngesneden ui

1 groot teentje knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, gehakt

1 kippenbouillonblokje

½ kopje olijfolie

verse basilicumblaadjes

Zout peper

Procedure

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en peper. Blus af met de concache en de huid, opgelost in een beetje water, voeg zout toe, voeg de suiker toe en voeg de bouillon toe die we hebben opgelost in 1 liter water. Na de eerste sterke kook, zet het vuur lager en laat het 10 minuten sudderen.

Voeg de tortellini met kaas en droge kruiden toe en kook verder tot ze al dente gaar zijn, zonder uit elkaar te vallen. Bestrooi op het einde met basilicum. Serveer de soep warm op borden.

olijfmagazine.gr