Alle artikelen

Trifle met pruimen, koekjes en geroosterde amandelen

#image_title
468views

Deze heerlijke trifle maken wij met aromatische slagroom, walnoten en pruimen.

Klaar in 1:10′ – Porties: 6

Materialen

Voor de pruimencrème

20 ontpitte pruimen

1 snufje kaneel

2-3 kruidnagels

4 theelepel. eetlepels suiker

1 glas water witte wijn

Voor de slagroom

200 ml verse melk

1 envelop slagroom met vanillesmaak

Voor serveren

300gr. spijsverteringskoekjes, grof gebroken

chocolade siroop

200 gr. walnoten

schil van een sinaasappel, in dunne reepjes gesneden

Procedure

Maak eerst de pruimencrème klaar: Giet de witte wijn, suiker, kruidnagel, kaneel en pruimen in een kleine pan. Kook ze op laag vuur tot de pruimen alle wijn hebben opgenomen.

Giet de pruimen af ​​en laat ze afkoelen. We verwerken ze in de blender totdat ze een dikke pasta worden. Wij zetten het in de koelkast om af te koelen.

Bereid de slagroom met vanillesmaak met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet deze in de koelkast.

Rooster de walnoten. We stoppen ze in een kleine pan en plaatsen ze in de oven. We zetten de temperatuur op 100ºC en laten ze daar ongeveer 45 minuten per uur staan, af en toe roerend. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Voor serveren: We nemen zes lage glazen, leggen het koekje erop en maken een dunne laag van 1 cm dik. Voeg de chocoladesiroop toe en giet er wat pruimenroom, wat Garni en wat walnoten over. Herhaal dit tot het glas vol is en garneer met een beetje schil.

Zet de glaasjes in de koelkast om in te vriezen en serveer de crèmes koud uit de koelkast.

olijfmagazine.gr