Alle artikelen

U wordt vergiftigd als u deze voedingsmiddelen in de vriezer legt

#image_title
467views

Er zijn een paar voedingsmiddelen die theoretisch kunnen worden ingevroren, maar je kunt ze daarna niet meer gebruiken.

Een van de producten die je niet mag invriezen zijn kippeneieren. Volgens deskundigen zal een te lage temperatuur ervoor zorgen dat het ei barst – dit zal gebeuren door de uitzetting van het eiwit en de dooier, net zoals een fles water zal breken in de kou. Ook kunnen producten die room bevatten – zachte kazen, mayonaise en sauzen niet worden ingevroren. Tegelijkertijd kunnen kwark, pure room en volle melk worden ingevroren, merken artsen op.

Bevriezing bederft, neemt de smaak en textuur weg van groenten en fruit die veel vocht bevatten. Het is ook niet juist om rauwe aardappelen in te vriezen – je hoeft ze alleen maar op een koele plaats te bewaren. Maar gekookte aardappelen kunnen veilig worden ingevroren en de volgende dagen worden opgewarmd, zeggen experts.

“Bewaar geen slecht verpakt voedsel, ingeblikt voedsel of broodkruimels in de vriezer. Losjes gesloten producten kristalliseren wanneer ze worden ingevroren. Ingeblikt voedsel, crackers en andere producten voor langdurige opslag hebben simpelweg geen vriezer nodig”, zeggen epidemiologen.

Het is volgens hen absoluut onmogelijk om producten in te vriezen die al een keer zijn ontdooid – dit leidt tot een veelvoudige toename van het aantal bacteriën erop en het gebruik ervan is uiterst gevaarlijk voor de gezondheid.

Ook is het niet nodig om warme, vers bereide etenswaren in de vriezer en koelkast te plaatsen – alleen na afkoelen tot kamertemperatuur. Als het warme materiaal zich in de koelkast bevindt, zal het de omringende ruimte verwarmen en zal het risico dat bacteriën zich vermenigvuldigen op alle aangrenzende producten dramatisch toenemen./ Zdrave.to