Alle artikelen

Vakantietafel en voedselstrategie

#image_title
470views

Ten eerste: volg niet het algemene gezegde “tussen het eerste en het tweede kopje heb je een kleine pauze nodig”. De ‘onderbreking’ dient minimaal vijftien minuten en bij voorkeur een half uur te duren. Deze tijd is nodig voor het lichaam om zich aan te passen aan de effecten van alcohol.

De maximale concentratie in het bloed, en daarmee de piek van de intoxicatie, wordt na 30 minuten bereikt. De regels voor de feestdagen zijn niet alleen vastgesteld voor de consumptie van harde dranken, maar ook voor voedsel. Wij raden u aan deze te volgen, zodat er na de vakantie geen ondragelijke pijn ontstaat.

1. Je kunt niet met honger aan de feesttafel zitten. Een glas op een lege maag versnelt de opname van alcohol in alle weefsels van het lichaam en vergroot de kans op snelle intoxicatie en alcoholvergiftiging.

Feit! Zuurkool bevat meer vitamine C dan citrusvruchten

2. Drink geen alcohol met snoep. De combinatie van suiker en alcohol is bijna 100% garantie op hoofdpijn de volgende ochtend. Dat is de reden waarom de traditionele nieuwjaarsdrankjes – halfzoete en zoete champagne – een veel ernstiger kater veroorzaken dan andere alcoholische dranken. Je drinkt het beste klassieke brut (droge champagne).

3. Probeer geen drankjes te mixen. Zoals je begon, maak het ook af. Een uitzondering vormen droge witte en rode wijnen, die naast elkaar worden geserveerd in combinatie met het bijbehorende gerecht. Drink tijdens de vakantie meer mineraalwater zonder frisdrank. Het bevordert niet alleen de verwijdering van alcohol uit het lichaam, maar handhaaft ook de waterbalans. Trouwens, het kan worden gemengd met alle alcoholische dranken. Maar dat is een kwestie van smaak.

4. Als je een fervent vechter wilt blijven op het alcoholische en gastronomische front, vergeet dan tijdens het eten tonics, cola’s en dergelijke. De daarin aanwezige kooldioxide vergemakkelijkt de stroming van alcohol in het bloed en het verdere transport ervan naar de hersenen, wat vooral gevaarlijk is in combinatie met sterke dranken.

Dodelijk! Deze 5 infecties komen voort uit gezonde voeding en zijn dodelijk voor ons

5. Het idee dat je niet kunt ‘downgraden’ is een misvatting. De ene alcohol staat dichter bij druiven- en fruitalcohol (champagne, wijn, grappa, cognac), de andere is alcohol van graanoorsprong (wodka, whisky, gin, bier), de derde is dranken gemaakt van suikerriet, agave, enz. (rum, tequila, maneschijn). Meng geen dranken uit verschillende groepen.

6. Vertragen. Wissel wijn en sterke drank af met water en sappen. Kies wijnen met een lager alcoholgehalte (Duitse witte wijnen zijn bijvoorbeeld lichter dan wijnen uit de Nieuwe Wereld).

De gang laat zien hoe lang we zullen leven

7. Eet voor het slapengaan toast of ontbijtgranen: koolhydraten helpen. En drink een paar glazen water. Dit helpt tegen uitdroging en verlicht eventuele katers. Een vitamine C-tablet versnelt niet alleen de eliminatie van alcohol uit het lichaam, maar vermindert ook het risico op leverschade.

8. Probeer jezelf niet op straat te verwarmen met alcohol. Het hete effect duurt ongeveer vijf minuten – gedurende deze periode zetten de bloedvaten echt uit en normaliseert de bloedtoevoer naar de inwendige organen.

En dan vereist “opwarmen” meestal regelmatige doses alcohol, die de bloedtoevoer naar de huid vergroten. Er verschijnt een bedrieglijk gevoel van warmte. Sterker nog, de warmteoverdracht wordt verbeterd en het lichaam wordt nog meer gekoeld. De volgende dag heeft dit niets te maken met hoofdpijn, maar dergelijk alcoholmisbruik vergroot de kans op bevriezing en onderkoeling./ zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur voor iedereen zult vinden!