Alle artikelen

Vermijd deze bloedstolselvormende voedingsmiddelen

#image_title
477views

Iedereen weet hoe gevaarlijk bloedstolsels zijn voor de gezondheid. Bloedstolsels zijn een veel voorkomende oorzaak van beroertes.

Artsen raden aan om de conditie van uw bloedvaten te controleren en op uw dieet te letten.

Volgens deskundigen behoren varkens- en runderlever tot de producten die de vorming van bloedstolsels veroorzaken, die bijzonder gevaarlijk zijn omdat ze cholesterol en vitamines van groep K bevatten.

Vitamine K is over het algemeen schadelijk voor de bloedvaten, dus vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K. Naast runderlever behoren spinazie en sla tot de voedingsmiddelen die ‘gevaarlijk’ zijn voor de vorming van bloedstolsels.

Kruiden – helpen de gezondheid van de bloedsomloop te behouden

Vanwege het cholesterolgehalte moeten rookworsten ook van het dieet worden uitgesloten. Omdat het cholesterol in zijn samenstelling wordt afgezet op de wanden van bloedvaten, adviseren deskundigen om het te vervangen door gevogelte of rundvlees (maar niet door lever). Houd er rekening mee dat gerookt vlees en dierlijke vetten over het algemeen moeilijk verteerbaar zijn.

Bovendien is margarine bijzonder gevaarlijk voor de vorming van bloedstolsels. De transvetten in de samenstelling maken het bloed dik, waarna er plaques ontstaan, die vervolgens in bloedstolsels veranderen.

Wat is het verschil tussen trombose en tromboflebitis?

Als u al last heeft van veneuze trombose, moet u voorzichtig zijn met koffie en chocolade.

Cafeïne en stoffen in chocolade dragen bij aan de vorming van bloedstolsels. Houd er rekening mee dat alcohol ook gecontra-indiceerd is bij mensen met diepe veneuze trombose./Zdrave.to