Alle artikelen

Voedzaam recept voor kurkuma-kippensoep – Klaar in 35 minuten

#image_title
470views

Het winterseizoen is ideaal voor een warme en hartige soep. Dit recept voor kurkuma-kippensoep is een goede keuze, omdat het heerlijk, voedzaam en gemakkelijk te maken is.

Kurkuma-kippensoep is een voedzame optie. Kip is een goede bron van eiwitten, terwijl groenten rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen. Kurkuma is een krachtige antioxidant die veel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verminderen van ontstekingen en bescherming tegen kanker.

Materialen

2 theelepels olijfolie

500 g kipfilet zonder bot, zonder vel, in blokjes

1 1/2 kopjes pompoen, in blokjes gesneden

1 1/2 kopjes aubergine, in blokjes gesneden

2 eetlepels gehakte rode ui

1 theelepel gehakte knoflook

2 theelepels gehakte verse gember

1 theelepel gemalen kurkuma

1 kopje water

Instructies

Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

Voeg de kip toe en kook tot hij bruin is en niet meer roze in het midden, ongeveer 5 minuten.

Voeg de pompoen en ui toe en roer tot de ui glazig is, 2 tot 3 minuten.

Voeg de aubergine, knoflook, gember en kurkuma toe en kook ongeveer 1 minuut.

Voeg het water toe en kook verder tot de soep dikker wordt, ongeveer 20 minuten.

Nuttige tips

  • Als je wilt, kun je kalkoen gebruiken in plaats van kip.
  • Aan deze soep kun je je favoriete groenten toevoegen.
  • Voeg voor een sterkere kurkumasmaak een halve theelepel extra toe.
  • Voor een pittigere smaak kun je gerust wat rode peperpoeder toevoegen.
  • Serveer deze soep met een sneetje warm brood.
  • Garneer met verse peterselie.
  • Bewaar overgebleven soep in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Een heerlijke en voedzame soep, ideaal om samen met familie en vrienden van te genieten of om de afweer van uw lichaam in de winter te versterken.

enikos.gr