Alle artikelen

We houden allemaal van frietjes, maar dat had niemand verwacht…

#image_title
462views

Er is nauwelijks iemand die niet minstens één keer in zijn leven gebakken aardappelen heeft geprobeerd. Ze zijn voor velen het favoriete eten en de mogelijkheden om ermee te koken zijn eindeloos.

Een geheime truc helpt je af te vallen

Of ze nu in een burger zitten, als bijgerecht bij een ander gerecht, of gewoon bestrooid met een beetje kaas of ketchup, ze worden door miljoenen mensen over de hele wereld geconsumeerd.

Het blijkt echter dat dit favoriete eten niet zo goed is voor onze gezondheid.

Gastro-enteroloog Dilyara Lebedeva waarschuwde voor de schadelijke effecten van het eten van gebakken aardappelen. Volgens haar kan hun consumptie een factor worden in vroegtijdige veroudering.

Schade door frietjes

Het is een feit dat door de glycatie van collageen na het eten van dit voedsel wallen, rimpels, verhoogde pigmentatie en een slappe contour van het gezicht kunnen verschijnen.

Daarom raadt de arts aan om desserts en gerechten die geavanceerde glycatie-eindproducten bevatten, te vermijden. En dit geldt vooral voor frites. Crème brûlée, alle desserts en pasta’s hebben dit effect ook.

Om je jeugd te behouden, moet je huisgemaakte maaltijden met hoogwaardige ingrediënten aan je dieet toevoegen, goed op je eten kauwen, meer water drinken en jezelf niet de slaap ontnemen, adviseert de gastro-enteroloog ook.

Het populairste Japanse dieet – In 14 dagen val je 8 kilogram af!

Geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE’s) zijn stoffen die ontstaan ​​wanneer eiwit- en suikermoleculen worden gecombineerd en bij hoge temperaturen worden verwarmd. Er treedt een reactie op, waardoor AGE’s verschijnen, dat wil zeggen beschadigde eiwitten met een veranderde structuur. We komen deze moleculen dagelijks tegen.

Denk vooral aan gebraden vlees met de toevoeging van een saus die suiker bevat – dit leidt tot het verschijnen van een korst, dichtheid, verandering in kleur en smaak. Hetzelfde geldt voor gekookte gecondenseerde melk (in dit geval wordt een verandering in smaak, kleur en viscositeit waargenomen).

Dit proces gebeurt niet alleen in uw oven. Het is constant aanwezig in het lichaam, behalve bij een lagere temperatuur; je 36,6 graden brengt op dezelfde manier het proces van interactie in gang tussen de suiker die je eet en de eiwitten waaruit je lichaam bestaat. Dit alles gebeurt ook in het lichaam, maar veel langzamer.

Kokosolie verhoogt het risico op hart- en vaatziekten

Alles wat het gehalte aan geavanceerde glycatie-eindproducten in het lichaam aanzienlijk verhoogt, versnelt de veroudering van het lichaam. Allereerst zijn het suiker en snelle koolhydraten – fastfood, snoep en meel.

Ze verhogen het aantal AGE’s in het lichaam. Voedsel dat wordt gebakken of gebakken op een temperatuur boven de 120 graden valt ook in deze categorie. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat geavanceerde glycatie-eindproducten ook aanwezig zijn bij de bereiding van gezond voedsel.

Uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers uit 2013 zijn bijvoorbeeld producten gebleken met het hoogste AGE-gehalte na warmtebehandeling bij temperaturen boven de 120 graden. Deze omvatten sesamolie, olijfolie, pijnboompitten, olijfolie, cashewnoten, rundvlees, kip, parmezaanse kaas./zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!