Records

Welke soorten eieren als delicatessen worden beschouwd: niet elke fijnproever zal correct antwoorden

#image_title
371views

Je zult niemand verrassen met de gebruikelijke kippeneieren, aangezien deze al lang het hoofdvoedsel zijn.

Voor velen zijn eieren een belangrijk onderdeel van het dieet, omdat ze de honger stillen en het lichaam verzadigen met voedingsstoffen.

Niet iedereen weet echter dat niet alleen kippeneieren worden gebruikt om te koken. Kwartelseieren kun je bijvoorbeeld ook in een gewone supermarkt vinden. Veel fijnproevers merken op dat hun smaak delicater en verfijnder is. Maar zelfs zo’n product kan geen delicatesse worden genoemd.

Welke soorten eieren worden er nog gegeten?

Meeuw eieren

Het is vermeldenswaard dat dit zeldzame voedingsproduct niet in alle culinaire tradities te vinden is. In sommige Britse restaurants zie je bijvoorbeeld soms zo’n ongewoon gerecht op de kaart staan.

eieren
Foto: © Belnovosti

De moeilijkheid is dat eieren gedurende ongeveer een maand per jaar worden gedolven. Opgemerkt wordt dat de smaak van het product zeer interessant en indrukwekkend is.

Struisvogel eieren

Dit voedingsproduct is periodiek te vinden in grote winkels, omdat je niet overal een kenner van dergelijke eieren kunt vinden.

Opgemerkt wordt dat de smaak van struisvogeleieren delicater en verfijnder is.

Het is echter de moeite waard om de afmetingen te overwegen: zelfs een bescheiden struisvogelei zal groter zijn dan de gebruikelijke “dozijn” kippeneieren.