Soepen zijn overal behoorlijk populair, omdat deze vorm van gerecht zijn eigen aanzienlijke voordelen heeft.
Soepen zijn snel gevuld, warm of koel.
Ook kunt u met voorgerechten een rijkdom aan smaak en aroma bereiken.
Welke soepen zijn het populairst?
Gazpacho, Spanje
Het is gazpacho die een verkoelend effect heeft en perfect is voor consumptie bij warm weer. Deze soep kan ook een van de gezondste worden genoemd, omdat hij alleen groenten bevat, fijngehakt tot een gladde massa.
Gazpacho wordt gekoeld voordat het wordt geserveerd, waardoor het nog lekkerder en unieker wordt. Het is opmerkelijk dat deze soep een uitstekende aanvulling is op het dieet, omdat het niet moeilijk zal zijn om met zijn hulp af te vallen.
Pho, Vietnam
Deze soep werd al snel populair tot ver buiten Vietnam: hij wordt bereid door chef-koks over de hele wereld. Het bijzondere van de soep is dat deze kan worden bereid met absoluut alle componenten van dierlijke oorsprong – van garnalen tot rundvlees.
De “buurman” van het gerecht zijn noedels, die vaak onafhankelijk worden bereid.
Tom Yam, Thailand
Het unieke van de soep schuilt in de combinatie van verschillende smaken en aroma’s. Tom Yam is doorgaans vrij pikant door gember en zuur door de aanwezigheid van limoen.
Daarnaast heeft de soep een uitgesproken zoete smaak. Door deze ongewone combinatie werd het gerecht ook beroemd over de hele wereld.
Uiensoep, Frankrijk
Kenners van de echte gastronomische keuken hebben een grote affiniteit met uiensoep. Het heeft een uitstekend verwarmend effect en een aangename smaak.
Het is opmerkelijk dat een professionele kok meer dan een uur kan besteden aan de warmtebehandeling van uien om een unieke en diepe smaak te bereiken.