Diëten

Deze 5 groenten zijn na koken gezonder dan rauw: het blijkt voor velen een openbaring te zijn

494views

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verliezen niet alle plantaardige voedingsmiddelen hun gunstige eigenschappen na warmtebehandeling.

We hebben het over producten die baat hebben bij een warmtebehandeling.

Welke producten zijn nuttiger in kant-en-klare vorm?

Ten eerste tomaten. Na een hittebehandeling bevatten ze meer antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en de bloeddruk normaliseren.

Ten tweede, paddenstoelen. Warmtebehandeling bij paddenstoelen vernietigt de giftige stof agaritine en verhoogt de hoeveelheid antioxidanten en kalium.

groenten
Foto: © Belnovosti

Ten derde, wortels. Wanneer ze worden bereid, bevatten ze meer vitamine A. Om maximale voordelen te behalen, moeten wortels worden geconsumeerd met vetten (boter, noten, vis).

Ten vierde, pompoen. Warmtebehandeling verhoogt het gehalte aan vitamine A en E, mineralen en antioxidanten in pompoen.

Ten vijfde, asperges. Kant-en-klare asperges hebben een hoger gehalte aan vitamine E en B9.

Eerder vertelden we je welke voedingsmiddelen schadelijk zijn om met kwark te eten.