Diëten

Wat gebeurt er als je de soep opnieuw opwarmt: veel mensen blijken daar geen idee van te hebben

#image_title
479views

Opgewarmde soep verliest niet alleen zijn representatieve uiterlijk, maar wordt ook onveilig voor de gezondheid, waarschuwen experts.

Wij vertellen u hoe u soep op de juiste manier bewaart en opwarmt.

Hoe soep op de juiste manier op te warmen

Ten eerste kunt u alleen kruidensoepen (borsjt, koolsoep, rassolnik) bereiden voor toekomstig gebruik.

Pureesoepen en pastasoepen kunnen het beste voor één maaltijd worden bereid.

soep
Foto: © Belnovosti

Als dit niet mogelijk is, moet u de soep na het koken snel afkoelen (bijvoorbeeld door een pan soep in een grotere bak gevuld met koud water te plaatsen) en in de koelkast zetten.

Experts raden ten zeerste aan om de soep niet op het vuur te laten staan ​​totdat deze volledig is afgekoeld. Warme vleesbouillon is een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën.

Verwarm de soep in porties en giet deze in een kleine pan. Als je soep in een grote pan opwarmt, bederft deze sneller.

Eerder vertelden we je welke gewoonten ervoor zorgen dat mensen na hun dertigste aankomen.