Diëten

Wat is gezonder: brood of aardappelen? Veel mensen zijn in de war over het antwoord

#image_title
481views

Er zijn al lange tijd discussies over het nut van bepaalde voedingsproducten, waaronder aardappelen en brood.

Veel mensen zijn geïnteresseerd in welke van de twee hierboven genoemde producten gezonder is? Het blijken aardappelen te zijn.

Beide bevatten echter een grote hoeveelheid koolhydraten en kunnen daarom leiden tot een verhoging van de bloedsuikerspiegel.

Waarom aardappelen

Als je daartussen een keuze maakt, is het in het voordeel van aardappelen. Om twee redenen (in termen van voordelen voor het lichaam):

aardappel
Foto: © Belnovosti

– bevat geen gluten;
– laat een alkalisch residu achter.

Wat gluten betreft, deze zitten in brood, wat betekent dat er een risico bestaat dat de werking van het maag-darmkanaal verslechtert en in het algemeen uw gezondheid wordt aangetast.

Aardappelen laten een alkalisch residu achter, wat gunstiger is voor het menselijk lichaam.

Brood laat een zuur residu achter, wat kan leiden tot problemen met de spijsvertering, overgewicht en een oncontroleerbare behoefte aan koolhydraten.

Welke aardappelen zijn het gezondst?

Het wordt aanbevolen om aardappelen gekoeld te consumeren, omdat in dit geval de hoeveelheid resistent zetmeel daarin bijna drie keer toeneemt.

Dit laatste is een soort voedsel voor nuttige bacteriën die in het maag-darmkanaal leven en bijdragen aan de normale werking ervan.

U moet echter niet te veel gekoelde aardappelen consumeren, net als elk ander voedsel.

Trouwens, gekookte of gebakken aardappelen zullen het grootste voordeel voor het lichaam opleveren.

Grote voordelen

Aardappelen “voorzien” het lichaam van niacine (goed voor de cellen, hersenen en hartfunctie), vitamine B (verantwoordelijk voor de normale werking van het centrale zenuwstelsel).

Het voorziet ons lichaam ook van foliumzuur, vitamine C en magnesium.

Aardappelen zijn ook een bron van kalium, wat zorgt voor een normale regulering van de bloeddruk.

Aardappelen zijn dus nuttiger dan brood, maar alleen als ze onregelmatig en in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd.

Vooraf noemde de therapeut 5 producten die op tafel zouden moeten liggen.