Om ervoor te zorgen dat voedingsproducten het lichaam ten goede komen, hoeft u niet alleen de samenstelling zorgvuldig te bestuderen.
Het is belangrijk om te weten over de compatibiliteit van bepaalde ingrediënten die, in combinatie met ongewenste producten, schadelijk worden. Zelfs kwark kan slecht zijn voor het lichaam.
Experts vertellen ons waar je geen kwark mee kunt eten om je gezondheid niet te schaden.
Vruchten
Bij zuur fruit (voornamelijk citrusvruchten) kan kwark maagklachten en spijsverteringsproblemen veroorzaken.
Het wordt ook niet aanbevolen om bananen en druiven te consumeren met kwark. Ze bevatten veel suikers, die gisting in de maag en gasvorming kunnen veroorzaken.
Zuivelproducten
Melk en natuurlijke yoghurt samen met kwark kunnen de maag overbelasten, wat weer gepaard gaat met een aantal complicaties, vooral als je lactose-intolerant bent.
Vettig voedsel
Dit geldt voor mayonaise, boter of margarine, wat kan resulteren in een verhoging van het slechte cholesterolgehalte in het bloed. Het cardiovasculaire systeem zal niet aan de gevolgen ontsnappen.
Zoete desserts
Bakken, koekjes, taarten met kwark en suiker zorgen voor een verhoging van de bloedsuikerspiegel. De gevolgen kunnen zeer negatief zijn.
Vlees en vis
Het eten van kwark na vet vlees kan een zwaar gevoel in de maag veroorzaken. En na gezouten vis kan de stofwisseling verslechteren.
Tegelijkertijd wordt kwark gecombineerd met kabeljauw, baars of koolvis.
Alcohol
In dit geval vertraagt de spijsvertering en treedt er maagklachten op.
We vertelden je eerder welk dieet de kans op het coronavirus verkleint.