Praktische tips

Hoe keukenhanddoeken te wassen: er blijven geen sporen van oude vlekken achter – een opmerking voor de huisvrouw

#image_title
476views

De keuken is de plek waar alles perfect schoon moet zijn.

In dit geval kunt u uzelf beschermen tegen het binnendringen van microben in uw voedsel.

Maar het is de moeite waard om op te merken dat niet iedereen die gewend is om thuis te koken, vaak kan bogen op perfecte netheid. Zeker als het om textiel gaat, dat vlekken en geurtjes perfect absorbeert.

Hier moet je proberen oud vuil en geur te verwijderen.

Wasmachine
Foto: © Belnovosti

Daarom is het vóór het regelmatig wassen noodzakelijk om dergelijke artikelen vooraf te laten weken.

Handdoeken moeten enkele uren in een oplossing worden bewaard, die iedereen zonder problemen kan bereiden. Om dit te doen, hoeft u slechts 10 eetlepels zout op te lossen in 10 liter warm water.

U kunt ook een verzadigde oplossing van waspoeder en zout bereiden om te laten weken.

Als het gaat om vlekken op textiel van tomaten of bieten, neem dan wasmiddel, citroenzuur en waterstofperoxide.

Wrijf de handdoeken om te beginnen royaal in met zeep. Vervolgens moeten de artikelen gedurende 10 minuten in een oplossing van water en citroenzuur worden bewaard.

Als u zo’n onderdeel niet bij de hand heeft, kunt u het vervangen door waterstofperoxide. Hierna moeten de handdoeken met de hand worden gewassen.

Eerder vertelden we je hoe je keukendoeken wast met zonnebloemolie.