Tuinieren

Eetbare bloemen die in elke tuin staan: zelfs in de jouwe – je weet er gewoon niets van

#image_title
441views

Voor sommige tuinders zal het een echte ontdekking zijn dat sommige planten die kleurrijke bloembedden creëren, eetbare tafeldecoraties kunnen worden.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert van de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper, deelde een lijst met dergelijke bloemen met ons.

Grote Oost-Indische kers

Pretentieloze en prachtig bloeiende Oost-Indische kers, alle bovengrondse delen zijn eetbaar.

De bladeren hebben een scherpe, kruidige smaak en kunnen worden gebruikt in salades en sandwiches. Oost-Indische kers zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt om gerechten te garneren.

Sleutelbloem
Foto: © Belnovosti

Calendula officinalis

Calendula-bloemen hebben niet alleen een aangename geur, maar ook een smaak: pittig, met een vleugje citrus, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op een salade of dessert.

Calendulabloemen kunnen ook in olie worden gebakken of als smaakmaker voor vleesgerechten worden gebruikt. Gedroogde calendulabloemen kunnen zo’n duur kruid als saffraan vervangen.

Lente sleutelbloem

Sleutelbloembladeren en bloemen kunnen buiten het seizoen dienen als bron van verse vitamines.

De groene delen van de plant zijn geschikt voor het maken van salades en groene koolsoep, en de bloemblaadjes van sleutelbloembloemen kunnen als thee worden gezet of worden gedroogd om als smaakmaker te gebruiken.

Eerder sprak de deskundige over de ongebruikelijke manier van vermeerderen van rozen.