Tuinieren

Hoe gist te gebruiken bij het telen van bieten en wortels: interessante feiten – niet iedereen weet ervan

#image_title
369views

Een ervaren zomerbewoner gebruikt altijd alle beschikbare opties voor natuurlijke meststoffen, die veel veiliger zijn dan in de winkel gekochte medicijnen.

Bovendien kunt u met de juiste keuze van het actieve ingrediënt niet minder efficiëntie bereiken.

Gewone gist zal bijvoorbeeld de kwaliteit van de oogst van bieten en wortels aanzienlijk helpen verbeteren, merkte Anastasia Kovrizhnykh op, een expert bij de BelNovosti-netwerkpublicatie, een landschapsontwerper en agronoom.

Hoe gist op de juiste manier te gebruiken in de groenteverzorging

Beproefd voedingsrecept

Per kilogram levende gist moet u een halve emmer gewoon warm water toewijzen. Nadat de samenstelling homogeen is geworden, neem je een hele emmer water voor één liter concentraat.

biet
Foto: © Belnovosti

Je kunt een ander recept proberen.

Je moet twee eetlepels suiker en minstens tien gram droge gist in een emmer warm water doen. Wij wachten twee uur.

Voeg vervolgens een halve emmer water per liter product toe.

Wanneer moet u het product aanbrengen?

Om een ​​significante impact te hebben op de ontwikkeling van bieten en wortelen, is het de moeite waard om de voedingssamenstelling minimaal drie keer per seizoen toe te voegen.

Het is het beste om één keer per maand gist toe te voegen.

Eerder hadden we het over hoe je de smaak van bieten kunt verbeteren met gewoon zout.