Tuinieren

Hoe je een grote aardappeloogst kunt telen en niet bang hoeft te zijn voor schurft en draadworm: gouden advies

#image_title
449views

Bij het telen van aardappelen kun je niet zonder enkele trucjes te kennen – als je natuurlijk een indrukwekkende oogst wilt behalen.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert uit de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper, deelde de geheimen van ervaren tuiniers met ons.

Laten we u er om te beginnen aan herinneren dat het de moeite waard is om het zaadmateriaal te sorteren voordat u het opslaat. Laat alleen schone, visueel gezonde middelgrote knollen achter, na ze te hebben gedroogd en enigszins “groen” te hebben gemaakt in de zon.

Rond begin mei (dit is afhankelijk van de klimaatzone) kunnen de aardappelen uit de kelder gehaald worden en kan het ontsmetten beginnen. De procedure moet enkele dagen vóór de beoogde aanplant worden uitgevoerd.

Aardappel
Foto: © Belnovosti

Voor dit doel heeft u een rijke roze oplossing van kaliumpermanganaat nodig, waarin u de knollen gedurende 20 minuten moet onderdompelen.

Om een ​​beter effect te bereiken, voegt u een theelepel ammoniumnitraat en een glas as toe aan kaliumpermanganaat (de verhoudingen zijn gebaseerd op 1 emmer).

Plaats de aardappelen na het weken in 1-2 lagen in dozen en breng ze naar een kamer met een temperatuur van 12-15 graden en bronnen van daglicht.

Op de dag van planten moet je de knollen besproeien met een groeistimulans, bijvoorbeeld een verzadigde oplossing van natriumhumaat.

Om het te bereiden, verdunt u 2 eetlepels concentraat in 3 liter water en gebruikt u de resulterende vloeistof om te spuiten.

Vergeet bij het planten niet een mengsel in de gaten te gooien, bestaande uit uienschillen, gemalen eierschalen en azofoska.

Eerder deelde de expert een recept voor een effectieve meststof voor viooltjes.