Tuinieren

Hoe zout te gebruiken om de smaak van bieten te verbeteren: een eenvoudige truc – veel mensen vergeten dit

#image_title
442views

Zelfgemaakte bieten bevallen je misschien niet altijd met hun smaak, maar je wilt wel dat ze zo zoet mogelijk worden.

Het blijkt dat gewoon zout hierbij aanzienlijke hulp kan bieden.

Niet iedereen weet dat dit onverwachte ingrediënt kan worden gebruikt als speciale meststof voor bieten, zegt Anastasia Kovrizhnykh, een expert bij de BelNovosti-netwerkpublicatie, een landschapsontwerper en wetenschappelijk agronoom.

Hoe bieten op de juiste manier met zout voeren?

U moet gewoon zout kopen (niet gejodeerd). Vul vervolgens een emmer water en laat het opwarmen en bezinken. Voeg vervolgens slechts één klein lepeltje zout toe aan deze grote hoeveelheid water.

zout
Foto: © Belnovosti

Zorg ervoor dat het product oplost.

Daarna kunt u veilig beginnen met bemesten.

Hoe het bereide product te gebruiken

Voor het eerst hebben bieten relatief vroeg zoutvoeding nodig: de plant moet zes bladeren hebben.

De tweede keer geven we het water met een zoutoplossing op het moment dat de bieten een beetje uit de grond beginnen te “pieken”.

De laatste bemesting vindt 14 dagen vóór de verwachte oogstdatum plaats.

Eerder hadden we het over hoe je de kwaliteit van zaailingen kunt verbeteren met behulp van één beschikbaar medicijn.