Culinair

Hoe je pasta correct kookt: eenvoudige regels – veel mensen vergeten ze

#image_title
475views

Als je een eenvoudig maar smakelijk bijgerecht wilt bereiden, let dan op gewone pasta.

Als je de regels volgt, is pasta een uitstekende oplossing.

Bij het koken van producten moet kok Yulia Arkhipova, expert op culinair gebied bij de online publicatie BelNovosti, zich aan vier regels houden.

Wat zijn ze?

Er moet veel water zijn

Als u niet wilt dat de producten tot een onbepaalde massa aan elkaar blijven kleven, moet u geen water besparen. Ja, het koken van een grote hoeveelheid vloeistof duurt langer, maar dit zal de kwaliteit van de pasta verbeteren.

pot
Foto: © Belnovosti

Neem voor een grote portie (200 gram) twee liter vloeistof.

Wanneer zout toevoegen?

Als u dit belangrijke onderdeel vergeet, lopen de producten het risico smakeloos en flauw te worden. Zout wordt geïntroduceerd op het moment van koken.

Wanneer pasta toevoegen?

Nadat je zout hebt toegevoegd en het water weer kookt, kun je de pasta zelf toevoegen. Vergeet ook niet dat je ze tijdens het kookproces 2-3 keer moet roeren.

Olie

Vergeet niet dat een lepel plantaardige olie de kwaliteit van producten aanzienlijk kan verbeteren. Ze blijven niet aan elkaar plakken en worden smakelijker.

Eerder hadden we het over welke additieven traditioneel de smaak van thee verbeteren.