Alle artikelen

6 slimme manieren om voedselbederf te voorkomen

#image_title
411views

Een van de meest voorkomende excuses om geen gezond dieet te volgen, zijn de kosten. En hoewel het aanbod van verse groenten en fruit een hele waardevolle (en winstgevende) investering is, zijn het vooral de hoeveelheden die we uiteindelijk weggooien die ons doen denken dat het uiteindelijk geldverspilling is.

Gelukkig zijn er enkele beproefde trucjes waarmee je je gezonde ingrediënten langer vers kunt houden. Zeg dus maar dag tegen verwelkte sla, beschimmelde paddenstoelen en gekiemde groene aardappelen.

Hoe je 6 eenvoudige en alledaagse ingrediënten vers kunt houden

1. Probleem: zachte bananen

Oplossing: Wikkel de bovenkant van de banaan in cellofaan

Er zijn maar weinig vruchten die ethyleen produceren om te rijpen, en bananen zijn daar een van. Om te voorkomen dat je de druk voelt om ze binnen een paar dagen op te eten, wikkel je de stengels (aangezien daar het meeste ethyleen vrijkomt) eenvoudigweg stevig in cellofaan. Dit helpt de ethyleenuitstoot te verminderen, het rijpingsproces te vertragen en het fruit langer vers te houden.

Dit gas zorgt ervoor dat de andere groenten en fruit in de buurt sneller rotten. Net als bananen moeten nectarines, peren, pruimen en tomaten gescheiden van andere producten worden bewaard.

2. Probleem: taaie selderij

Oplossing: Wikkel het in aluminiumfolie en bewaar het in de koelkast

Selderij is een van die groenten die heel snel van knapperig naar taai en taai gaat, maar je kunt de houdbaarheid van deze groente verlengen door wat meer aandacht te besteden aan de manier waarop je hem bewaart. Nadat u de bladeren en de stengel hebt gescheiden en gewassen, wikkelt u ze stevig in aluminiumfolie. Hierdoor wordt de lucht buiten en het vocht binnen gehouden, maar kan ethyleen ontsnappen (in tegenstelling tot plastic zakken, waar het vast komt te zitten), waardoor het rijpingsproces wordt vertraagd en de groente enkele weken vers blijft.

3. Probleem: verwelkte sla

Oplossing: Bekleed de bodem van de lade in uw koelkast met papieren handdoeken

We slaan allemaal voldoende sla in met de bedoeling deze toe te voegen aan lichte, gezonde salades tijdens de lunch en het diner, maar voordat een paar dagen voorbijgaan, verwelken de bladeren en worden ze papperig. Om de levensduur ervan te verlengen, kunt u de onderste lade van uw koelkast bekleden met keukenpapier. Het vocht in de koelkast zorgt er meestal voor dat de meeste groenten en fruit hun knapperige textuur verliezen en verwelken. Op deze manier absorbeert u echter het overtollige vocht en houdt u uw producten knapperig en vers.

4. Probleem: beschimmelde bessen

Oplossing: Spoel de bessen af ​​met azijn voordat u ze in de koelkast zet

Er komt een tijd dat de schappen en toonbanken gevuld zullen zijn met heerlijke, mooie bessen, maar ook aardbeien en kersen. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze ons charmeren en ons mandje vullen. Maar weten we hoe we ze op de juiste manier moeten bewaren? Rood fruit heeft de neiging zeer snel te rijpen, zacht en beschimmeld te worden.

Om de houdbaarheid te verlengen, spoelt u uw fruit met azijn (een deel azijn op drie delen water) en spoelt u het daarna nogmaals af met gewoon water om de azijnsmaak te verwijderen. Eenmaal droog, plaats het in een container en zet het in de koelkast. Azijn verwijdert bacteriën, waardoor schimmelgroei wordt voorkomen en het langer vers blijft.

5. Probleem: Aardappelen met spruiten

Oplossing: Gooi een appel in je friet

Een zak aardappelen kan de dagen redden waarop we niet weten wat we moeten koken of geen tijd hebben. Deze zetmeelrijke groente kan met bijna alles worden gekookt, gebakken of gebakken en zal iedereen tevreden stellen. Het enige nadeel van het hebben van een grote zak aardappelen in huis is dat ze al snel uitlopen en papperig worden.

Bewaar uw aardappelen door ze op een koele, droge plaats te bewaren, omdat licht en vocht het uiterlijk van de spruiten versterken.

Nog een truc: Laat een appel in de zak vallen. Hoewel wetenschappers de meningen verdeeld hebben over de vraag of deze truc echt werkt, beweren velen dat het de rijping en het bederf vertraagt, waardoor het leven weken kan duren. Dus probeer het eens, oordeel zelf.

6. Probleem: gladde paddenstoelen

Oplossing: Bewaar de champignons in een papieren zak, geen plastic zak

Champignons zijn een heerlijk, favoriet ingrediënt om in alles te gebruiken, van een salade tot een ontbijtomelet of een gerecht met witte saus, maar niets is onaangenamer dan door je groenten te bladeren en slijmerige, beschimmelde groenten te bedenken. Om champignons zo vers mogelijk te houden, hoeft u alleen maar te kijken naar de manier waarop u ze in uw keuken bewaart.

Als we ze thuisbrengen, hebben we de neiging ze in plastic zakken te doen, maar voor paddenstoelen kiezen we voor een papieren zak. Plastic zakken houden vocht vast en versnellen het bederf. Het papier laat de paddenstoelen ademen en verwijdert bovendien vocht, waardoor het bederfproces wordt vertraagd.

enallaktikidrasi.com