Alle artikelen

Deze vrucht als ontbijt helpt bij het bestrijden van dementie en depressie

#image_title
459views

Het wordt beschouwd als een van de vruchten die kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van dementie en depressie te verminderen. Als u besluit het in uw ontbijt op te nemen, zult u meerdere voordelen voor uw gezondheid zien.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat aardbeien boordevol vitamine C zitten, wat het immuunsysteem versterkt. Tegelijkertijd bleek dat de vrucht het geheugen en de stemming kan verbeteren bij een kleine groep dementiepatiënten.

Tijdens een twaalf weken durend gecontroleerd onderzoek werd een groep mannen en vrouwen tussen de 50 en 70 jaar met insulineresistentie in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg een placebo, terwijl de andere groep dagelijks 24 gram gedroogd aardbeienpoeder consumeerde, wat overeenkomt met ongeveer twee kopjes verse aardbeien.

Na twaalf weken bleek dat degenen in de aardbeigroep zich gemakkelijker dingen uit het geheugen konden herinneren en minder last hadden van depressie en minder angst.

Een ander onderzoek had het effect van bosbessen op het menselijk lichaam onderzocht en kwam tot vergelijkbare resultaten. Wat hebben aardbeien en bosbessen met elkaar gemeen?

Beide bevatten anthocyanen, een flavonoïde die veel voorkomt in pigmentrijke voedingsmiddelen zoals druiven, rode kool en (uiteraard) rode en blauwe bessen. Anthocyanen zijn in verband gebracht met de preventie van cardiovasculaire en neurodegeneratieve ziekten, waaronder dementie.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention raden volwassenen aan dagelijks 1,5 tot 2 kopjes fruit te consumeren. Als je erover denkt om aardbeien aan je ontbijt toe te voegen, dan kun je misschien ook bosbessen overwegen. Twee kopjes bosbessen per dag hebben een hogere concentratie anthocyanen per gram dan aardbeien.

FOXreport.gr