Alle artikelen

Dit is de gemakkelijkste manier om de pitjes uit de granaatappel te verwijderen

#image_title
469views

Granaatappels zijn een favoriet winterfruit. Afgezien van de verrukkingen van de zaden, symboliseert de granaatappel voorspoed en geluk. De zaden worden gebruikt in salades en snoepjes, terwijl er uiterst smakelijke likeur en jam van wordt gemaakt. Meestal wordt het gebruikt in feestelijke recepten en vanwege de kleur die past bij het klimaat en de kleuren die dit seizoen bij ons thuis en op tafel schitteren.

Als kind vond ik het altijd leuk om de zaden eruit te halen, maar als volwassene ga ik gewoon voor de verpakte zaden, omdat ik het nu behoorlijk tijdrovend vind. Maar er is een heel gemakkelijke manier om de sporen uit het interieur te verwijderen, waardoor je zeker “je handen losmaakt”.

De lepelmethode

Begin met het halveren van de granaatappel. Houd de helft boven een kom vol koud water, met de voorkant naar beneden. Klop krachtig op de achterkant met een houten lepel totdat de sporen in het water vallen, waar ze loskomen van hun membranen en drijven.

De meest klassieke manier

De meest klassieke methode die we ons uit onze kindertijd herinneren, kan vrij eenvoudig worden gemaakt als we het op de juiste manier doen.

Snij de granaatappel doormidden. Snijd vervolgens de helft in tweeën en schep met je handen de zaadjes eruit. Hoe kleiner het oppervlak van de granaatappel, hoe gemakkelijker de zaden eruit komen.

De voedingswaarde

Granaatappel is een van de meest voedzame vruchten. De zaden bevatten veel kalium, foliumzuur, kalium, vitamine C, A en K. Het bevat veel suiker, maar ook veel vezels, terwijl granaatappelsap een antioxidant is.

Zijn opslag

Bij kamertemperatuur is de granaatappel iets meer dan een week houdbaar, terwijl als je hem in de koelkast legt, de tijd verlengd wordt. Als je wilt, kun je de zaden in een opbergzakje invriezen, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten.

olijfmagazine.gr