Zalm met room en volle wijn. Geserveerd met knapperige groenten.
van Argyros Barbarigou
‘Klaar in 20’
Materialen
Voor de zalm
4 zalmfilets
1 eetl olijfolie
Zout
Peper
Voor de saus
10 gr. boter of olijfolie
1 kleine gehakte ui
100 ml mousserende wijn
600 ml vis- of groentebouillon
30 ml crème
10 gr. koude boter
2 eetlepels gehakte bieslook
Voor de garnering
200 gr. baby wortelen
100 gr. schoongemaakte asperges
1 eetl olijfolie
1 streng. verse tijm
Zout
Peper
Minimale honing
1 citroen (sap en schil)
Implementatie
Voor de saus
Smelt de boter en bak de zeer fijngesneden ui een paar minuten tot hij zacht wordt, zorg ervoor dat hij geen kleur krijgt.
Voeg de mousserende wijn toe en kook gedurende twee minuten.
Voeg de bouillon toe en kook krachtig tot deze is teruggebracht tot 1/3 van het volume.
Voeg vervolgens de room, een beetje zout en peper toe en kook op middelhoog vuur tot het dikker wordt.
Wanneer we gaan serveren, verwarm de saus tot het kookpunt en breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de koude boter en voeg deze in stukjes toe. Schud om te smelten.
Bestrooi met bieslook en serveer.
Voor de zalm
Droog ze goed af met absorberend papier en bestrijk de filets met olijfolie
Voeg zout en peper toe.
Bak de filets in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur 2-1/2 minuut aan elke kant.
Serveer de zalm op de borden en voeg rondom een beetje saus toe.
Garneer met groenten.
Voor de garnering
Dompel de kleine wortels met de schil onder in een kom met water.
Was ze heel goed en laat ze uitlekken.
Maak de asperges schoon.
Verhit een pan met antiaanbaklaag tot hij heet is en voeg de groenten en de tijm toe.
Bak 4-5 minuten en voeg zout en peper toe.
Besprenkel met een beetje honing en citroensap.
Voeg als laatste wat citroenschil toe. Groenten blijven knapperig. Als je ze zachter wilt, kun je ze 2-3 minuten blancheren.
Serveer de garnering met de zalm en de saus.
argiro.gr