Alle artikelen

Granaatappel: 6 manieren om de kostbare schil te gebruiken

505views

Granaatappel staat misschien bekend om zijn waardevolle gunstige eigenschappen, maar wist je dat we op veel verschillende manieren kunnen profiteren van de speciale schil? En toch laten we je in dit artikel zien hoe we een deel van deze vrucht kunnen gebruiken, die we tot nu toe in de prullenbak gooiden. Van het maken van ontspannende drankjes en fruitsalades tot het op smaak brengen van gerechten, wij zullen u bewijzen dat granaatappelschil zowel heerlijk als voedzaam is.

Hoe zouden we de granaatappel als vrucht omschrijven? Het is zeker vrij ongebruikelijk, zowel qua vorm als van binnen, dat hij in plaats van vlees ongeveer 600 kleine dieprode eetbare zaadjes heeft. Hier zullen we echter niet ingaan op de inhoud ervan, maar op de schil, die rijker lijkt aan antioxidanten dan de zaden. Laten we hieronder kijken hoe we er beter gebruik van kunnen maken, in de algemene filosofie van zero waste, dat wil zeggen dat we niets in de prullenbak gooien, maar het meeste halen uit alle grondstoffen die uit de natuur naar ons toekomen. .

Het kan de basis vormen van een voedingsdrank

Je zou het misschien niet denken, maar van granaatappelschillen kan een voedzame thee worden gemaakt. Het proces omvat het dehydrateren ervan, het vermalen tot een poeder en het plaatsen ervan in theezakjes. Naast hun unieke smaak zijn er nog andere voordelen verbonden aan het drinken van granaatappelschilthee. Dit afkooksel zou helpen bij keelpijn, hoesten, maagproblemen en is goed voor de gezondheid van de botten.

Hoe gaan we het poeder maken? Leg de schillen in een bakplaat en bak ze gedurende 20 minuten op 180°C. Als we geduld hebben, kunnen we ze drie dagen in de zon laten drogen. Zodra ze droog zijn, kloppen we ze in een blender om er een poeder van te maken, dat we vervolgens in theezakjes doen en ervan genieten.

Verlicht en behandelt maagaandoeningen

Volgens een studie gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift bevatten granaatappels een stof genaamd urolithine A, die darmontstekingen vermindert, en granaatappelschillen zijn zelfs nog rijker aan deze stof. Tegelijkertijd maakten granaatappels in de cultuur van India deel uit van de Ayurvedische praktijken als basisgeneesmiddel. Er wordt al duizenden jaren gedacht dat ze maagpijn verlichten, dus het zou waarschijnlijk niet ver van de waarheid moeten zijn.

Het verrijkt onze ochtendsmoothies

Deze drankjes zijn een geweldige manier om onze dagelijkse routine op gang te brengen. Het toevoegen van granaatappelpitjes is zeker niet iets dat je voor het eerst hoort om zowel de smaak van een smoothie als de voedingswaarde ervan te verbeteren. Als u echter de schil niet gebruikt, verliest u 50% van de waardevolle antioxidanten.

Verlengt de houdbaarheidsdatum van producten in onze koelkast

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat granaatappelschillen antimicrobiële eigenschappen bevatten die de bacteriegroei verminderen. Daarom kun je hun poeder gebruiken in de buurt van bederfelijke voedingsmiddelen in je koelkast, zoals fruit, vlees of verse pasta.

Het verhoogt de voedingswaarde van onze koekjes

En toch kan een gebakje ook voedzaam zijn, als er een beetje granaatappelschilpoeder in zit, zonder dat dit de uiteindelijke kwaliteit aantast. Dit poeder kan deze producten verrijken omdat het bovendien meer vezels, vet en eiwit bevat dan tarwemeel. Wat de juiste verhouding betreft, deze mag niet meer dan 5% bedragen van de hoeveelheid bloem die in het recept nodig is.

Voeg nog een paar antioxidanten toe aan je salades en fruitsalades

Salades zijn gerechten waarin veel geëxperimenteerd kan worden bij de keuze van de ingrediënten. Door een theelepel granaatappelschilpoeder te gebruiken (om te beginnen) krijgt je volgende salade niet alleen een bijzondere smaak, maar ook veel antioxidanten. Als het resultaat u bevalt, kunt u de hoeveelheid poeder geleidelijk verhogen. Hetzelfde geldt voor fruitsalades die je maakt met seizoensingrediënten.

olijfmagazine.gr