Alle artikelen

Overgebleven kalkoen? Hoe verwarmen we het zonder dat het uitdroogt?

#image_title
460views

Tot het einde van de jaren zestig was de kalkoen misschien vrijwel onbekend op het kerstboodschappenlijstje van Griekse huishoudens, maar de kalkoen is er voorgoed in geslaagd zich te vestigen op de feesttafels van ons land en brengt nu, naar onze keukens, lucht van Amerikaanse Thanksgiving. Er zijn er echter niet een paar die erop staan ​​het vlees te karakteriseren, van onverschillig tot droog en immuun, en misschien hebben ze het niet bij het verkeerde eind, vooral als ze de verkeerde kooktactieken volgen bij het braden of als – en wanneer – ze de keuken betreden. proces van het opwarmen ervan, en dat ook op de verkeerde manier, om zich over te geven aan een tweede vleesetende ronde.

Het geheim van sappige en heerlijke kalkoen na de kersttafel

Hier moet de gedachte “zeemeermin en genade” volledig worden geëlimineerd uit het script met de titel “Hoe we onze reeds geroosterde kalkoen met succes kunnen opwarmen”.

Wat we elke keer in gedachten moeten houden is dit: sneller is niet altijd beter, en dit “klikt” perfect in het geval van kalkoen, aangezien de beste en meest gegarandeerde manier om het sappig en smakelijk te houden is door het op te warmen in onze oven. oven – en niet in de magnetron – op een lage temperatuur, en laten we er wat meer tijd voor nemen.

De reden dat we niet moeten bezwijken voor de snelle opwarming die door de magnetron wordt beloofd, is dat het vlees weliswaar na verloop van tijd wordt verwarmd, maar dat de vezels zullen uitharden, maar dat dit droog en moeilijk te kauwen zal zijn en zelfs nog onaangenamer van smaak.

Dus wat doen we: Verwarm onze oven voor op 150 graden en terwijl hij heet is, snijd (als hij nog niet gesneden is) de overgebleven kalkoen in grote dikke plakjes of blokjes, plaats deze op een bakplaat of in een ovenvaste schaal en giet eroverheen met kippenbouillon. Dek de schaal vervolgens goed af met aluminiumfolie en plaats hem in de oven, waar hij ongeveer 20-30 minuten blijft staan ​​totdat het vlees de sappen uit de bouillon volledig heeft opgenomen en gelijkmatig is verwarmd.

Voor we het weten hebben we dus weer een versgebakken kalkoen, alsof we hem net uit de oven hebben gehaald!

olijfmagazine.gr