Alle artikelen

Wat zijn de nuttigste en ontstekingsremmende kruiden om in ons menu op te nemen?

#image_title
469views

Ontsteking is de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel of infectie, en veroorzaakt vaak plaatselijke roodheid, zwelling, pijn of warmte. Kan functieverlies van aangetaste weefsels veroorzaken.

Acute ontsteking is meestal een beschermende en gelokaliseerde reactie op infectie of letsel. Het is ontworpen om het lichaam te genezen en de normale weefselfunctie te herstellen.

De geschiedenis van zwarte peper – ’s werelds belangrijkste en meest onderschatte specerij

Gewrichtsontsteking, waaronder stijfheid en zwelling, zijn veel voorkomende symptomen van artritis.

Als de ontsteking langere tijd aanhoudt, wordt er sprake van een chronische ontsteking. Chronische ontstekingen kunnen het gevolg zijn van een infectie, een auto-immuunreactie of een allergie.

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen en kruiden

Bepaalde voedingsmiddelen zijn geïdentificeerd als ontstekingsremmend. Ze kunnen chronische ontstekingen en pijn helpen verminderen. Omega-3-vetzuren, die voorkomen in vis, sommige noten en zelfs chocolade, staan ​​bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen.

Onderzoek naar hoe goed deze voedingsmiddelen ontstekingen in het lichaam verminderen, is gemengd maar veelbelovend. Een gemakkelijke manier om ontstekingsremmers in uw dieet op te nemen is door het gebruik van kruiden.

Kurkuma

Kurkuma is een schitterend geel kruid dat veel voorkomt in de Indiase keuken en dat je in elke supermarkt kunt vinden. Kurkuma wordt al eeuwenlang als medicijn gebruikt om wonden, infecties, verkoudheid en leverziekten te behandelen.

Gember

Gember is een pittige specerij die in veel keukens wordt gebruikt. Je kunt het in de meeste supermarkten als poeder of als verse wortel kopen. Gember wordt gebruikt als traditioneel medicijn om maagklachten, hoofdpijn en infecties te behandelen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van gember worden al eeuwenlang geprezen en wetenschappelijk onderzoek ondersteunt dit.

Kaneel

Kaneel is een populaire specerij die vaak wordt gebruikt om gebakken lekkernijen op smaak te brengen. Maar kaneel is meer dan alleen een smaakvolle toevoeging aan ons gebak. Studies tonen aan dat het kruid ontstekingsremmende eigenschappen heeft die de zwelling kunnen verlichten.

Houd voldoende kaneel bij de hand en strooi het in je koffie of thee en over je ontbijtgranen.

Knoflook

Er is aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook de symptomen van artritis verlichten. Met een beetje kom je een heel eind. Gebruik verse knoflook in bijna elk hartig gerecht voor extra smaak en gezondheidsvoordelen.

Vind je de smaak te sterk, rooster dan een bol knoflook voor een zoetere en mildere smaak.

Cayenne peper

Chili en andere hete pepers worden al sinds de oudheid geprezen om hun gezondheidsvoordelen. Alle hete pepers bevatten natuurlijke verbindingen die capsaïcinoïden worden genoemd. Zij zijn het die de kruidige vrucht zijn ontstekingsremmende eigenschappen geven.

Cayennepeper wordt beschouwd als een krachtig ontstekingsremmend kruid, dus zorg ervoor dat je wat bij je volgende maaltijd opneemt. Het wordt ook al lang gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, dus dat is een bijkomend voordeel.

Knoflook: verlaagt het de bloeddruk of niet?

Peper

Als cayennepeper te heet is naar jouw smaak, zul je blij zijn te weten dat mildere zwarte peper ook is geïdentificeerd vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Zwarte peper staat bekend als de ‘King of Spices’ en wordt gewaardeerd om zijn smaak en antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen.

Studies tonen aan dat chemische verbindingen in zwarte peper, vooral piperine, effectief kunnen zijn bij vroege acute ontstekingen.

Anjer

Kruidnagel wordt gebruikt als slijmoplossend middel en om maagklachten, misselijkheid en ontstekingen in de mond en keel te behandelen. Onderzoek is nog steeds gemengd, maar er zijn aanwijzingen dat ze ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben.

Kruidnagelpoeder werkt goed in gebak en in sommige hartige gerechten, zoals stevige soepen en stoofschotels. Je kunt ook hele kruidnagels gebruiken om smaak en voedingsstoffen toe te voegen aan warme dranken zoals thee of cider.