Records

Welke feiten over het populairste gerecht uit de Wit-Russische keuken weet niet iedereen: je zult verrast zijn

#image_title
477views

Als het om de Wit-Russische keuken gaat, zal zelfs iemand die verre van culinair is, zich aardappelpannenkoekjes onmiddellijk herinneren.

Variaties op het gerecht zijn over de hele wereld te vinden.

Het zijn echter de Wit-Russische aardappelpannenkoekjes die het lekkerst en van de hoogste kwaliteit zijn.

Welke interessante feiten zijn de moeite waard om te weten over het populairste gerecht uit de Wit-Russische keuken?

Wie heeft aardappelpannenkoekjes uitgevonden?

Het is bekend dat aardappelen relatief recent naar het grondgebied van Wit-Rusland kwamen – pas in de 17e eeuw. De populaire groente is ontstaan ​​en verbouwd in Zuid-Amerikaanse landen.

aardappel pannekoeken
Foto: © Belnovosti

Er wordt aangenomen dat daar de eerste pannenkoeken werden bereid.

Wanneer begon het gerecht in Wit-Rusland te worden bereid?

Er wordt aangenomen dat Wit-Russische huisvrouwen dichter bij de 19e eeuw aardappelpannenkoekjes in de klassieke versie begonnen te bereiden. Het uiterlijk van het gerecht wordt geassocieerd met de beroemde culinaire specialist Jan Schitler.

Maar de kok gebruikte een recept dat hij in Duitsland leerde kennen.

Welke producten worden gebruikt in klassieke Wit-Russische aardappelpannenkoekjes?

Het blijkt dat het klassieke recept ook het eenvoudigste is. Om een ​​culinair meesterwerk te creëren, moet je de eenvoudigste en meest betaalbare producten gebruiken.

We hebben het over aardappelen, uien, zout en olie om te frituren.