Beauty en Gezondheid

Dokter: Dit zijn de meest verraderlijke groenten, wees er voorzichtig mee

#image_title
475views

De Russische voedingsdeskundige Dr. Lana Naumova deelt welke daarvan het meest verraderlijk zijn en waarom je voorzichtig moet zijn met de consumptie ervan. Volgens haar staan ​​op de lijst aardappelen, tomaten, paprika’s en spinazie.

De meest verraderlijke groenten

Van de groenten waar je voorzichtig mee moet zijn, wijst de deskundige op aardappelen. Dit product heeft een vrij hoge glycemische index.

De 9 beste groenten en fruit voor een gezond immuunsysteem

Bovendien kan het hongergevoel na consumptie snel terugkeren. Daarnaast bevatten aardappelen veel zetmeel en koolhydraten, waardoor de bloedsuikerspiegel kan stijgen.

Tomaten hebben, ondanks hun onbetwiste voordelen, ook enkele nadelen. Ze kunnen met name de productie van histamine verhogen, een soort bemiddelaar van allergische reacties. Daarom adviseert de specialist deze groenten een voorafgaande warmtebehandeling te ondergaan.

Volgens de arts moeten bepaalde mensen voorzichtig zijn met het consumeren van paprika’s. Het kan enig risico opleveren voor mensen die last hebben van gastritis, zweren of hypotensie.

Bovendien haalde spinazie ook de lijst met verraderlijke voedingsmiddelen. Kan pesticiden ophopen. Het bevat ook histamine, wat een bedreiging kan vormen voor mensen met allergieën.

Spinazie bevat speciale stoffen: oxalaten, zouten en esters van oxaalzuur. Deze stoffen zijn giftig; wanneer ze reageren met andere verbindingen in het menselijk lichaam, vormen ze kristallen die de darmen en nieren irriteren. Dat is de reden waarom spinazie niet mag worden geconsumeerd door mensen met een verminderde water-zoutuitwisseling, urolithiasis, jicht, artritis, leverziekten.

Het is ook geen geschikt voedsel voor zuigelingen en kleine kinderen. Wanneer spinaziegerechten een dag of twee bij kamertemperatuur worden bewaard, worden onder invloed van bepaalde bacteriën giftige stikstofzouten gevormd. Wanneer ze worden geconsumeerd, worden ze in het bloed opgenomen en ‘nemen’ ze de meeste rode bloedcellen weg, waardoor ademhalingsproblemen ontstaan. Dit kan leiden tot kortademigheid, diarree en andere acute vergiftigingsverschijnselen.

Tegelijkertijd vestigt de expert de aandacht op het feit dat je deze groenten niet helemaal moet opgeven. Het is belangrijk om eenvoudig de maat te observeren en de hoeveelheid ervan in het dieet te reguleren.

Meer: 5 bladgroenten die je elke dag moet eten

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!