Beauty en Gezondheid

Een gastro-enteroloog heeft de schadelijkste en gezondste manier aangegeven om eieren te koken

#image_title
474views

Zijn alle eieren even gezond en hoe kun je de maximale voordelen behouden als je ze kookt? Gastro-enteroloog Alexandra Razarenova beantwoordde deze vraag in de uitzending van een populaire radio. Het basisprincipe is om de dooier vloeibaar te laten.

“Je kunt eieren zachtgekookt, gepocheerd of gepocheerd koken. Frituren in olie verhoogt het verzadigde vet- en caloriegehalte van het gerecht, wat ongezond kan zijn. Als je toch de voorkeur geeft aan roerei, kook ze dan op laag vuur zonder olie toe te voegen in een pan met antiaanbaklaag”, legt de expert uit. Deze manier van frituren beschermt de eieren tegen de agressieve effecten van hoge temperaturen.

Terwijl je niet voor niets eieren mag eten

Overdrijf het ook niet met zout en kruiden. In combinatie met een zachte warmtebehandeling zonder olie levert deze bereidingswijze maximaal voordeel op. De arts merkte ook op dat een gezond persoon maximaal zes eieren per week kan eten:

“Vijf tot zes eieren per week zijn een goede aanvulling op andere vormen van eiwitten in het dieet: vlees, vis, gevogelte, zeevruchten./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!