Beauty en Gezondheid

Hoeveel soorten reuzel zijn er en wat zijn hun voordelen?

#image_title
467views

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht over reuzel, kan het veel gezondheidsvoordelen hebben. Niet alleen in de keuken, maar ook in cosmetica kan het eigenlijk heel goed gebruikt worden.

Kijk beter:

Welke soorten zijn er?

– Bladreuzel beschouwd als de hoogste kwaliteit die u kunt krijgen. Het wordt verzameld rond de nieren en aan de binnenkant van de lies. Dit vet heeft een zeer neutrale, niet-varkensachtige smaak. Dit maakt het ideaal voor gebak en wordt vooral gewaardeerd vanwege de schilferige taartbodems die het produceert.

– Vetrug is de volgende in de rij. Fatback is, zoals de naam al doet vermoeden, vet afkomstig van de rug van het varken. Deze variant wordt door veel topchefs gebruikt in plaats van olie vanwege de lichte, kruidige smaak en zijdezachte textuur. Het is ook de beste keuze voor het maken van worsten.

– Caul vet is het laagste beschikbare cijfer. Het wordt verzameld rondom de spijsverteringsorganen van het varken. Dit vet is een gaasmembraan. Daarom is het het meest geschikt voor het verpakken van mager vlees of het toevoegen aan patés.

En wat zijn de voordelen van reuzel?

– Vitamine D: reuzel is de voedselbron nummer 2 voor vitamine D, na levertraan. Eén eetlepel bevat eigenlijk 1000 IE!

– Hittebestendig – Varkensvet wordt niet gedestabiliseerd door hogere hitte. Dit betekent dat het veel gezonder is en een lager risico op kanker heeft dan andere oliën die bij hoge temperaturen roken.