Beauty en Gezondheid

Koffie met zwarte peper – wat zijn de voordelen ervan

#image_title
145views

Veel mensen denken dat koffie niet zo goed samengaat met zwarte peper, maar dat is niet het geval. Deze eeuwenoude drank is niet alleen erg lekker, maar ook erg nuttig voor de gezondheid. Het helpt om af te vallen, de immuniteit te versterken en het lichaam van gifstoffen te reinigen.

Koffie met zwarte peper – hoe het wordt bereid en wat de voordelen zijn

De traditie van het toevoegen van zwarte peper aan de verkwikkende drank begon vele eeuwen geleden, toen Arabische handelaren koffiebonen samen met zwarte peper begonnen te roosteren om hun smaak en aroma langer te behouden. Later blijkt dat deze specerij, naast het “behouden” van de smaakeigenschappen van koffiebonen, grote voordelen voor het lichaam met zich meebrengt.

Koffie met kaneel – waar helpt het voor?

De verkwikkende eigenschappen van cafeïne worden vermenigvuldigd wanneer zwarte peper wordt toegevoegd: het verbetert de bloedcirculatie, geeft zuurstof aan de hersenen en verbetert de concentratie. Bovendien activeert de combinatie van cafeïne en peper het kortetermijngeheugen, waardoor het gemakkelijker wordt om grote hoeveelheden informatie te onthouden, meldt The Health Site.

Zowel koffiebonen als zwarte peper zijn rijke bronnen van antioxidanten. Ze beschermen het lichaam tegen schade door vrije radicalen, stoppen ontstekingsprocessen in het lichaam, vertragen veroudering, voorkomen de vorming van rimpels, verbeteren de conditie van de huid en beschermen deze tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling.

De combinatie van deze twee ingrediënten stimuleert de aanmaak van het ‘geluks’hormoon serotonine net zo goed als chocolade, maar bevat tegelijkertijd een minimale hoeveelheid calorieën. Pepperin (de werkzame stof in peper) versnelt stofwisselingsprocessen en zorgt voor een effectieve ontgifting van het lichaam.

Aan de koffie kunnen specerijen en rode chilipeper worden toegevoegd. De eerste specerij geeft meer aroma en de tweede geeft een pittige smaak aan de drank.

Deze drank is niet geschikt voor mensen die lijden aan maag-darmziekten – peper kan een te sterke irritatie veroorzaken aan ontstoken slijmvliezen.

Voor de bereiding heb je nodig:

  • 4 theelepels natuurlijk gemalen koffie
  • 1/3 theelepel gemalen peper (rood of zwart)
  • kaneel, kruidnagel, nootmuskaat naar smaak

Meng alle droge ingrediënten in een pan, voeg 0,5 ml water toe en kook op laag vuur tot het schuimig is.

Koffie met kurkuma – wat zijn de voordelen ervan

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!