Beauty en Gezondheid

“Overtollig vet en tafelzout”: een voedingsdeskundige sprak over het grootste gevaar van geleivlees

#image_title
474views

Dit complexe gerecht is bij velen geliefd. Vaak wordt zo’n traktatie voorbereid op de feestdagen.

Maar je moet je niet laten meeslepen door gelei-vlees.

Een gezond persoon mag af en toe niet meer dan 100 gram van dit product eten.

Het punt is dat gelei-vlees veel verzadigde vetten en keukenzout bevat, die het risico op het ontwikkelen van hartproblemen, diabetes, gewichtsproblemen en maag-darmproblemen vergroten.

Aspic
Foto: © Belnovosti

Voedingsdeskundige Antonina Starodubova vertelde hierover aan Moskou 24.

Ze herinnerde zich dat het gerecht wordt bereid op basis van een rijke bouillon, die niet mag worden geconsumeerd als je problemen hebt met de nieren, het hart en de bloedvaten, maar ook met jicht en andere ziekten.

Starodubova merkte op dat het beter is om een ​​minder vette aspic te kiezen, die de voedingsstoffen beter behoudt.

Bovendien merkte de specialist op dat het gerecht minder schadelijk kan worden gemaakt als u dieetvlees en vis gebruikt en groenten en kruiden toevoegt om te koken.

Eerder vertelden we je hoe je vis in gelei kookt.