Beauty en Gezondheid

Pure chocolade is niet voor iedereen

#image_title
477views

Gastro-enteroloog Natalia Sicheva vertelt over wie het eten van pure chocolade moet vermijden.

Hoewel het vanwege het lage suikergehalte en het gehalte aan antioxidanten als een gezond dessert wordt beschouwd, kan het voor sommigen schadelijk zijn. De specialist vertelde hierover in een interview.

Chocolade is essentieel voor vijftigplussers

De eerste contra-indicatie is individuele intolerantie voor de componenten, bijvoorbeeld een allergie voor cacaoboter. Mensen met diabetes type 2 of obesitas moeten ook de chocoladeconsumptie beperken – hun dagelijkse inname mag niet hoger zijn dan 20-30 gram.

“Mensen die migraine hebben of een neiging tot hoge bloeddruk hebben, moeten de hoeveelheid pure chocolade in hun dieet verminderen, omdat dit product een stof bevat die vasospasmen kan veroorzaken en daardoor een verhoogde hoofdpijn of verhoogde bloeddruk kan veroorzaken”, aldus Natalia Sicheva./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur voor iedereen zult vinden!