Beauty en Gezondheid

Wat gebeurt er met uw bloedsuikerspiegel als u aardappelsap drinkt?

#image_title
470views

Er wordt aangenomen dat het de bloedsuikerspiegel reguleert, kan helpen bij het tot stand brengen van de zuur-base-balans van het lichaam, helpt bij jicht en vanwege het ontstekingsremmende effect ook helpt bij artritis en andere vormen van ontstekingsziekten, vooral van de gewrichten. Het verlicht ook rugpijn. Aardappelsap stimuleert bovendien de bloedcirculatie in alle delen van het lichaam”, zegt de voedingsdeskundige.

In een mum van tijd knapperige aardappelen met aromatische kruiden

“Het wordt aanbevolen om een ​​eetlepel aardappelsap verdund met een beetje water een half uur vóór het ontbijt, de lunch en het avondeten in te nemen. Drink het sap altijd vers geperst en als het smaakloos is, kun je het mengen met citroen-, appel-, wortelsap, met honing”, adviseert de specialist.

De aardappeldrink zit boordevol gezonde ingrediënten. Bevat vitamines (A, C, D, E, PP, H, groep B), minerale elementen, antioxidanten, eiwitten, zetmeel, fruit en vetzuren, vezels. De samenstelling van het product kan variëren afhankelijk van het type aardappel. Rode en paarse varianten bevatten anthocyanen, terwijl witte en gele varianten zeaxanthine bevatten. Wanneer aardappelen lange tijd worden bewaard, verdwijnen vitamines en wordt solanine gevormd, wat een toxische werking heeft.

De energiewaarde van het product is laag: 70-80 kilocalorieën. Bovendien worden calorieën snel verbruikt en vormen ze geen vetophopingen.

Bij regelmatige consumptie vertoont de drank de volgende gunstige eigenschappen:

  • verzadigt het lichaam met vitamines en mineralen;
  • versterkt het immuunsysteem;
  • versnelt de stofwisseling;
  • activeert de bloedcirculatie;
  • verlicht koorts;
  • verlicht keelpijn, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn;
  • reinigt en versterkt de bloedvaten;
  • normaliseert het hartritme;
  • verbetert het werk van het spijsverterings- en uitscheidingssysteem;
  • verlaagt de bloeddruk;
  • verhoogt hemoglobine;
  • vermindert de concentratie van cholesterol en suiker;
  • verwijdert afvalstoffen, gifstoffen, zouten en urinezuur;
  • geeft energie en geeft vrolijkheid;
  • verlicht nervositeit, angst en slapeloosheid;
  • verhoogt de weerstand tegen stressvolle situaties;
  • activeert regeneratie;
  • vertraagt ​​de veroudering van het lichaam;
  • beschermt tegen kanker;

Dankzij de milde diuretische eigenschappen dient de drank om urolithiasis te voorkomen. Het is nuttig voor zwangere vrouwen – het helpt bij toxicose en tijdens het geven van borstvoeding normaliseert het de spijsvertering.

De voordelen van aardappelsap voor het lichaam zullen ook merkbaar zijn bij uitwendig gebruik:

  • verlicht acne;
  • verlicht ontstekingen, zwellingen en pijn bij blauwe plekken en insectenbeten;
  • desinfecteert wonden en versnelt hun genezing;
  • geneest brandwonden en huidziekten;
  • verbetert de teint;
  • versnelt de haargroei.

Hoeveel water om aardappelen te koken – veel huisvrouwen maken een grove fout

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!