Beauty en Gezondheid

Welke chocolade kun je beter in een winkel kopen: 55% of 85%

#image_title
459views

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn niet alle soorten pure chocolade gelijk.

We leggen uit waarom je tussen chocolade met 55% cacao en 85% beter de tweede optie kunt kiezen.

Welke chocolade is het gezondst?

Hoe hoger het cacaogehalte, hoe hoger de kwaliteit van de chocolade.

Extra pure chocolade (80% cacao) bevat geen melasse, cacaomassa, plantaardige vetten of cacaobotervervangers.

chocolade
Foto: Pixabay

Bovendien bevat deze chocolade geen of zeer weinig suiker (ongeveer 10 gram suiker per 100 gram product).

Chocolade met 55% cacao bevat al 50 gram suiker per 100 gram product.

Bovendien vervangen veel fabrikanten bij het produceren van dergelijke chocolade, om geld te besparen, natuurlijke cacaoproducten door goedkope analogen.

Eerder vertelden we u hoe u uw dieet zonder veel kosten of moeite gezonder kunt maken.